Boodschap van de dieren.

Boodschap van de dieren

De natuur brengt ons meer dan dat je denkt. Jammer genoeg zijn vele mensen het inmiddels vergeten om oog te hebben voor de natuur, voor alles wat groeit en alle dieren die op ons pad komen.

Dichter bij de natuur komen is dichter bij jezelf komen, dichter bij jouw eigen bron/kern/ziel.

Dieren hebben altijd al een speciale plek in mijn hart gehad. Ik kan me niet anders herinneren dan me verbonden te voelen met dieren. Tevens viel het mij op dat er in bepaalde periodes van mijn leven ook een specifiek diersoort steeds weer op mijn pad kwam. Toen ik daar jaren geleden oog voor kreeg ben ik me gaan verdiepen in de symboliek van het dier, de betekenis/boodschap die het dier komt brengen.

Zo kwam de sprinkhaan een aantal keren op mijn pad, eerst in mijn tuin, toen op mijn bank en vervolgens in mijn haar bij de kassa van de supermarkt. Een zeer vreemd moment voor mij om te ontdekken dat ik een sprinkhaan als lifter had. De sprinkhaan staat o.a. als teken voor grote sprongen van geluk. En inderdaad, ineens kwam er een stroomversnelling en een nieuwe weg voor mij die ik in mocht slaan waar ik echt heel gelukkig van werd.

Er was ook een periode waarin mijn leven op zijn grondvesten aan het schudden was. Ik kwam er al snel achter dat boven aan het schudden was en dat het tijd was voor mij om wakker te worden en een andere weg in te slaan. Ik voelde me niet in balans en was best wel onzeker over de richting van mijn leven, wat was wijsheid en welke kant zou het uitgaan. In die periode zag ik veel blauwe reigers op mijn pad komen. 1 van de boodschappen die de blauwe reiger met zich meebrengt is het laten zien dat hoe dun de balk waarop je loopt ook is ( hoe dun de poten ook zijn), er is altijd balans. Dit gaf mij het zetje om de onzekerheid opzij te zetten wetende dat dit even het nieuwe balans was en dat het goed is zoals het is.

Alles staat in verbinding met elkaar, het hiernamaals en het leven op aarde. Ik weet dat vanuit het hiernamaals dieren op je pad worden gestuurd en dat er een boodschap van de dieren op die manier op je pad mag komen.

Nee, het is geen toeval maar het valt je toe. En des te meer je gehoor gaat geven, oog zal hebben voor deze tekens van boven. Des te meer jij weet wat je mag verwachten, waar je op mag letten en welke weg op dat moment goed is voor je om in te slaan.

Dus mijn vraag aan jou is: Welk dier kom jij regelmatig tegen? Welk dier valt jou op of spreekt je heel erg aan in jouw hart?

Ik zal iedere vrijdag hier een stuk schrijven over de boodschap die een dier komt brengen in jouw leven en jij mag er deel van uitmaken over welk dier ik wat zal schrijven.

Wil jij weten welke boodschap van de dieren voor jou bedoeld is? Schrijf dan het dier wat veel op jouw pad komt hieronder in een reactie en wie weet kan je binnenkort hier meer lezen over de boodschap van de dieren voor jou persoonlijk.

Liefs Carolien

           

               


De Vlinder

De Kolibrie

De Duif

Het paard

De Gekko

De Libel

De Gorilla 

De Leeuw

De Spin

Het lieveheersbeestje


Kies hier jouw kaart en ontdek welk dier jou een persoonlijke maandelijkse boodschap komt brengen.

September 2018

18 reacties

18 gedachten over “Boodschap van de dieren.

 1. De afgelopen jaren zie ik heel veel Libellen in alle kleuren en soorten mijn pad kruisen, op mijn armen komen zitten of een boek wat ik opensla…teveel om op te noemen:)…

 2. Ik kom regelmatig eksters, koolmeesjes, van die grote eenden tegen en een witte reiger.
  Heel mooi. En een duif op mijn balkon en daarna komt de ekster daarzitten.

  • Spinnen vind ik zo een mooie symboliek hebben, zo een mooie boodschap, maar daarover later meer 🙂 Bedankt voor jouw reactie, Liefs Carolien

 3. Een buizerd, als ik in het bos loop met me honden , geheid dat ik een buizerd zie overvliegen , zo mooi. Er komt dan een soort van rust over me heen , klopt dat?

  • Aaah wat bijzonder Irma. Gisteren kwam ik er ook 1 tegen op het ruiterpad tijdens een rit met mijn paard. Geweldige indrukwekkende dieren zijn dat. Dank je wel voor je reactie en de buizerd komt zeer zeker een keer aan bod om meer over te vertellen. Liefs Carolien

 4. Goedemiddag, zie heel vaak witte vlinders, was laatst een bruine bij mijn oudste op de slaapkamer, toen ik zij kom dan, kwam hij in mij handpalm zitten.

  • Oh wat bijzonder! De witte vlinder is via mijn fb pagina al meerdere malen genoemd dus waarschijnlijk zal ik daar snel wat meer over schrijven.Dank je wel voor je reactie, Liefs Carolien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.