Archieven

Zelfbeschikkingsrecht

Zelfbeschikkingsrecht. Tijdens het leven raken veel mensen het gevoel van zelfbeschikkingsrecht kwijt. Dit kan zijn door zeer grote, heftige gebeurtenissen maar ook door sluipende herhalende gebeurtenissen.

Het gevoel dat jij het recht hebt om te beschikken over jezelf, jouw keuzes, wat je wel en niet wil en mag.

Dit is niet een onderwerp waar veel mensen over nadenken maar wel waar veel mensen tegenaan lopen.

Het recht hebben om nee te zeggen tegen iemand anders of een situatie. Het recht hebben om voor jezelf op te komen. Het gemis hieraan kan al ontstaan in de jeugd.

Als je opgroeit in een gezin met dominante ouders dan kan je al snel opgroeien met het gevoel geen recht te hebben. Als je opgroeit in een gezin met ouders die emotioneel afwezig zijn dan ontbreekt het aan gevoelsmatige voeding, ondersteuning en houdt het je tegen in jouw groei van eigenwaarde. Daar waar geen eigenwaarde is, of weinig eigenwaarde ontbreekt het dus ook weer aan het gevoel zelf het recht te hebben over jezelf te beschikken.

Ik benoem nu even een paar heftige onderwerpen waarbij mensen hun gevoel van zelfbeschikkingsrecht in 1 klap kwijtraken. Het verlies van een kind. Verkrachting, mishandeling, een ongeluk, bijna dood ervaring. Zo zijn er natuurlijk nog veel meer situaties waarin je het gevoel van zelfbeschikkingsrecht kwijt kunt raken.

De grootste dooddoener als antwoord hierop die ik ooit heb gekregen is “ja, maar je hebt zelf voor dit leven gekozen, het is jouw zielskeuzen om dit te ervaren”.

Ja, dit begrijp ik, en ik geloof er ook in maar op dit moment kan ik me die zielskeuzen even niet herinneren. En dat neemt niet weg dat ieder er doorheen moet. En de weg om te helen en er uit te komen, om de zelfbeschikkingsrecht weer terug te krijgen ligt niet in het antwoord dat de ziel er voor gekozen heeft.

Deze dooddoener zet ik dan ook graag even aan de kant om verder te gaan zodat het zelfbeschikkingsrecht weer terug mag komen in het leven.

Bij een heftige ervaring in het leven zijn er uiteraard meerdere processen om doorheen te gaan en niet alles ligt bij het zelfbeschikkingsrecht.

Iemand die mishandeling heeft meegemaakt gaat door een molen van emoties, pijn, wantrouwen en heeft enorm veel tijd nodig en positieve ervaringen nodig om weer te kunnen vertrouwen. Om zich weer open te durven stellen en veilig te kunnen voelen bij een ander. Maar ook het weer te durven vertrouwen op jezelf, je eigen kracht, je eigen intuïtie. De schade op emotioneel vlak is enorm groot en kost ongelooflijk veel tijd, geduld, begrip en wellicht ook therapie om weer helemaal te helen.

Toch blijft hier na het helen altijd wel een litteken voelbaar en soms ook zichtbaar van.

Het gene wat eigenlijk bijna nooit benoemd wordt is het zelfbeschikkingsrecht wat iemand in zo een situatie is kwijtgeraakt en hoe je die dan weer terug kunt krijgen. Om dit weer terug te krijgen hoef je niet weer terug naar de ervaring te gaan, gebeurtenissen onder ogen te zien of weer te doorleven.

Om het zelfbeschikkingsrecht weer terug te krijgen mag je een periode (naar gelang nodig en dit is voor ieder anders) elke dag even een moment voor jezelf pakken. Ga zitten aan de eettafel met een kaars voor je. Neem even de tijd om naar binnen te gaan, tot rust te komen. Verbinding te maken met jezelf en met boven. De verbinding met boven kunnen engelen, gidsen en/of overleden dierbare zijn. Zie de kaars voor je als licht in jouw leven, jouw innerlijke vlam en zeg meerdere malen hardop “ik eis mijn zelfbeschikkingsrecht terug”. Het is dus geen vraag, geen verzoek maar een eis.

Herhaal dit zolang als jij dit nodig hebt. Zolang als het goed voelt voor jou.

Door dit te doen haal jij in energie jouw zelfbeschikkingsrecht weer terug.  Je zal al snel ervaren dat je weer krachtiger in je eigen energie komt. Het gevoel krijgt dat jij weer bepaald in jouw leven.

 

Zelfbeschikkingsrecht

 

 

Astrostars voor paranormaal advies van spiritueel adviseurs

Dit bericht is geplaatst op 29 augustus 2018. 1 reactie

Waarde van jouw hart

Waarde van jouw hart.

Spiegelen, houdt dit jou bezig als het gaat om de persoonlijke ontwikkeling, jouw groei en bewustzijnsproces van jouw eigen creatie in het leven?
Zelfreflectie en het spiegelen wordt nog wel eens besproken maar is dit wel zo terecht en slaan we daar niet een beetje in door?
Herken jij het dat je partners aantrekt die niet goed voor je zijn? Vriendschappen aangaat waarin je naar beneden gehaald wordt? Dat je hulp ontvangt van iemand die de intentie heeft jou op te beuren maar na het gesprek voel jij je eigenlijk beroerder dan voorheen?
In de spirituele wereld wordt er regelmatig aangegeven bewust te zijn van wat soort mensen trek jij aan in jouw leven en wat komen ze je brengen.
Ben jij aan jezelf gaan twijfelen en jezelf onder de loep gaan nemen omdat je steeds een partner aantrekt die eigenlijk niet bij je past? Heeft de ander zijn of haar best gedaan jou af te breken, emotioneel kleiner te laten voelen, emotionele chantage toegepast, vernedering, manipulatie, geen tijd genomen om te luisteren of moeite genomen jou te begrijpen?
Veel vraagtekens in vele zinnen achter elkaar maarrrr, niet geheel onterecht.
Als jij jezelf hierin herkend dan wil ik je nu toch even vragen, STOP alsjeblieft met het spiegelen en neem even de tijd om deze mogelijkheid in je op te nemen.

De waarde van het hart, de eigenwaarde, jouw eigen hart op waarde schatten.
Dit is belangrijk om in gedachten met je mee te nemen als er weer eens een reactie komt van iemand waar je echt niet vrolijk van wordt.

De persoon waar het om gaat, de gene die de reactie naar jou toe geeft handelt op dat moment naar de waarde die hij/zij hecht aan het eigen hart.
Het is niets persoonlijks naar jou toe.
Als iemand bewust is van de kwetsbaarheid van het hart, de schade die het aan kan richten als er naar gedaan wordt en de periode die nodig is om weer te herstellen dan zou diegene het echt niet doen.
Op het moment dat iemand emotionele chantage toepast naar jou toen dan laat die gene zien hoe hij/zij met het eigen hart omgaat.

Iemand die de waarde van het eigen hart niet ziet is niet in staat waardevol met het hart van de ander om te gaan.
Deze persoon mag daar nog in groeien en ontdekken.

Vraag jezelf niet meer af wat er mis is met jou waardoor dit gebeurd. Ga niet twijfelen aan jezelf of je dit verdient hebt of dat je wellicht ergens voor gestraft wordt.
Jouw licht kan niet gedoofd worden want het is jouw licht en jij bepaald. Er is niks mis met jou!
Wees blij dat jij niet in staat bent om het hart van de ander te vertrappen omdat jij bewust bent van de schade die dan veroorzaakt wordt.
Wees blij dat het niets met jou te maken heeft hoe de ander reageert.
Wees niet bedroefd dat de ander niet ziet wie jij werkelijk bent maar ga zelf zien wie jij in werkelijkheid bent. Zie de waarde van jouw hart.

Veel liefs,
Carolien de Bree

 

 

waarde van jouw hart

 

De spiritueel adviseurs kunnen jou een persoonlijk advies/reading geven over de waarde van jouw hart op de paranormale hulplijn Astrostars

Dit bericht is geplaatst op 31 maart 2018. 1 reactie

Onbevangen

Onbevangen door het leven gaan, wat een zaligheid is dat, wat een vrijheid geeft dat en een heerlijke stroming van energie door je lichaam heen.

Jammer genoeg is onbevangen door het leven gaan voor vele een herinnering van vroeger. Des te ouder we worden, des te meer negatieve ervaringen we opdoen, des te meer de onbevangenheid kan verdwijnen. Behoudendheid komt daarvoor in de plaats. Een soort rem op openheid.

We krijgen allemaal onze ervaringen, positief en negatief, het 1 kan niet zonder het ander. De wens om nog lang en gelukkig te leven, tja lang is top en kan behaald worden, maar gelukkig, hmm je kan ook niet in een regenachtig land wonen en verwachten dat je nooit nat zal worden of tussen de druppels door gaan rennen. Dat is een wedstrijd die je nooit zal winnen.

Op de schaal van 1 op 10 spant 10 toch echt de kroon. Als je een 10 ervaart heb je dus ook echt wel wat meer tijd nodig om te verwerken en die tijd mag je ook nemen.

Natuurlijk zijn er meerdere wegen naar Rome en ik kan niet gaan verkondigen dat dit de manier is om de onbevangen jij weer terug te krijgen. Het enige wat ik kan doen is mijn ervaring en oplossing delen wat voor mij heel goed gewerkt heeft.

Op 17 jarige leeftijd scoorde mijn ervaring echt een dikke vette 10, mijn hemel wat een klapper. Het was zo een klapper dat ik het heel snel in een doosje had gestopt en lekker onderop had opgeborgen. En wat gebeurt er met een doosje wat je onderop zet, vroeg of laat kom je het weer tegen, vroeg of laat komt het boven en kon ik er niet meer omheen.

Alle emoties, flashbacks, als een geysir kwam het omhoog.

Onbevangen

Niet te stoppen en met een vaart alsof ik weer terug in de tijd was gegaan en alles opnieuw beleefde. In dat moment leek alles te veel. Het was te veel maar tegelijkertijd was ik me ook bewust dat het doosje dus niet weer onderop gezet kon worden. Zo heftig als het was kon ik ook tegen mezelf zeggen, face it, ga er mee om, dit is wat in mij leeft dus deal er maar mee. Deze ervaring had mij het gevoel gegeven dat ik mijn zelfbeschikkingsrecht volledig kwijt was. Met als effect, de vinger wijzen naar de gene die het veroorzaakt had. Na heel wat dagen mopperen en vinger wijzen kwam ik geen stap verder.

Ik miste mijn vrolijkheid, mijn spontaniteit en openheid, alles waar ik altijd zo heerlijk van kon genieten, ik miste mijzelf.

Dit missen was voor mij de krachtigste reden om er anders naar te gaan kijken. Oke, een vinger wijzen werkt dus niet. Afvragend in mezelf wat dan wel de oplossing is. Afvragend of het eigenlijk uitmaakt of Piet, Kees, Jan of wie dan ook het heeft veroorzaakt er echt toe doet? Of doet het er toe hoe ik er mee omga? Het is in mijn leven gebeurt dus wie wat ook doet, het is niet belangrijk, het is belangrijk dat ik het verwerk en het uiteindelijk los kan laten en daar kan laten waar het hoort, in het verleden.

Tja, toen kwam de volgende vraag in mezelf naar boven, hoe? Moet ik gaan praten met iemand? Vriendinnen? Professionele hulp? Jeetje, wat is de weg en hoe kan ik die nemen, wat past bij mij en wat niet?

Het antwoord hierop kwam er direct naar boven. Vertrouw op je ziel. Je ziel regelt en stuurt. Vertrouw op je ziel dat als jij er klaar voor bent om een deel te verwerken dat het in de juiste hoeveelheid naar boven komt, precies dat wat jij aankunt om te verwerken op dat moment.

Direct kwam er berusting in mezelf, dit voelde zo goed, ik hoef niet te regelen, te graven, te onderzoeken, ik mag vertrouwen op mijn ziel.

En zo heeft het ook gewerkt voor me. Iedere keer als er wat naar boven kwam dan mocht het komen, ik ging er doorheen. Op het moment waar mijn ziel voor koos liet ik het toe en voor mij was het sleutelwoord “erkenning”. Ik gaf erkenning aan de pijn, erkenning aan de emoties, onmacht en alles wat er omhoog kwam.

Het is een proces van jaren geweest met heel veel rust periodes tussendoor, tijden waarin ik gewoon kon ontspannen en  genieten van het leven.

Negatieve ervaringen zijn er, we kunnen er niet omheen. Maar als negatieve ervaringen zo bepalend worden en dat ik mijn eigen spontaniteit mis, mijn openheid en ontvankelijkheid dan mis ik mezelf te erg en dat wil ik absoluut niet. De onbevangenheid verdwijnt dan en behoudendheid komt er voor in de plaats. Een gemis wat niet nodig is.

Hierdoor leeft het kind in mij altijd en is het kind in mij niet verloren gegaan door de negatieve ervaringen.

Vertrouw op jouw ziel en leef onbevangen xxx

Liefs Carolien

 

Voor persoonlijk advies en hulp op jouw levenspad kun je terecht bij de adviseurs van Astrostars

De kunst van luisteren.

De kunst van luisteren

Een luisterend oor, ieder mens heeft dat nodig. Toch schijnt echt luisteren, horen wat de ander te vertellen heeft nog wel eens moeilijk te zijn.

De behoefte om gehoord te worden is in ieder mens aanwezig. Sommige mensen kunnen overkomen als een gesloten boek en toch leeft bij hun  (misschien wel juist bij hun) de  behoefte om gehoord te worden.

Op het moment dat je daadwerkelijk luistert naar de ander dan kunnen zelfs de meest gesloten mensen open worden en hun verhaal vertellen.

Iemand die gehoord wil worden wil ook zeker zijn dat het verhaal wat gedeeld wordt ook alleen bij die persoon blijft aan wie het verteld wordt.

In het luisteren en horen wat er gezegd wordt en het vertrouwen geven dat het open zijn van de ander ook echt alleen aan jou gedeeld wordt, daar is non verbale communicatie een grote rol in.

Zonder enige woorden te gebruiken zeggen we al zoveel tegen elkaar. 90% van de communicatie is non verbaal. In de non verbale communicatie laten we al weten of we open staan voor het verhaal van de ander.

Het openstaan is de eerste uitnodiging voor de ander om zijn of haar verhaal te delen met jou. Een uitnodiging die in vertrouwen wordt aangereikt en vervolgens wordt aangenomen zodat het verhaal verteld kan worden.

Het verhaal, het delen begint. Er wordt verteld over een scheiding, opvoeding van de kinderen, ziekte, gekwetstheid, liefdesverdriet, overlijden, afscheid moeten nemen in welke vorm dan ook. Er is een eindeloze lijst van dingen die we mee kunnen maken en dit is slechts een kleine greep daaruit.

Tijdens het luisteren kunnen er zoveel verschillende dingen gebeuren bij de ontvanger van het verhaal. Vragen die naar boven komen om te stellen aan de verteller omdat er bepaalde stukken niet helemaal begrepen worden of  vanuit nieuwsgierigheid ontstaan. Herkenning in het verhaal waardoor er oude emoties naar boven komen tijdens het luisteren. Onverwerkte emoties die ervaren worden, de behoefte om zelf te delen en te laten weten dat er herkenning in het verhaal van de verteller is. Doordat er herkenning is er al een invulling en/of verwachting aan geven welke kant het verhaal van de verteller opgaat. Het dwalen in de gedachtes vanwege alle herinneringen die weer naar boven komen. De ontvanger heeft zelf nog geen luisterend oor gehad waardoor het eigen verhaal sterk naar boven komt. Het graag willen begrijpen wat er verteld wordt en daardoor vragen stellen of een vragenlijst in gedachte maken om later te stellen.

Terwijl dit allemaal plaatst vindt bij de ontvanger van het verhaal heeft de verteller niet meer het gevoel dat er echt geluisterd wordt. Het delen van zijn/haar verhaal geeft niet de opluchting die er in eerste instantie verwacht werd en de verteller verliest openheid in het delen van zijn/haar verhaal. En terecht want de ontvanger was in gedachten op verschillende plekken en heeft de woorden wel gehoord maar was niet bezig met luisteren naar wat er verteld werd.

De kunst van het luisteren is in staat zijn zonder vragen, zonder in het eigen verhaal/emotie te schieten, zonder het te willen begrijpen en zonder de verteller te onderbreken. Echt te luisteren naar het verhaal en wat er verteld wordt. Geef alle ruimte aan de ander en wees 100% aanwezig, zet jezelf even opzij om er te zijn voor de ander. Wees als ontvanger, als luisterend oor bewust van jouw volledige aanwezigheid in het verhaal van de verteller en de gene die verteld zal zich gehoord, verbonden en opgelucht voelen waardoor heling  plaats kan vinden en emoties verwerkt worden.

Liefs Carolien de Bree.

 

luisteren

 

Paranormaal advies bij Astrostars

Paranormale waarnemingen

Paranormale waarnemingen. Gelukkig is het tegenwoordig vrij normaal om advies te vragen bij een medium/paragnost, tarotist of iemand anders die paranormaal begaafd is.

Maar wat kan en mag je eigenlijk verwachten van een paranormaal consult?

Iemand die beschikt over ene paranormale gaven is immers niet alwetend. Daarbij verschillen de paranormale waarnemingen per consult.
Het beeld wat in de media geschetst wordt is dat alles wel kan en mogelijk is. Wil jij weten wanneer er een nieuwe liefde komt? Ach dan kijkt een medium toch even op welke datum dat gaat gebeuren?

Er is een vertekend beeld ontstaan van wat je kunt verwachten van een consult. Niet 1 consult is het zelfde en de paranormale waarnemingen die gegeven worden zijn afgestemd op de ontvanger van het consult.

De vragen die gesteld worden hebben een verwachting dat het zo maar even doorgegeven kan worden. Dit is soms waar en soms ook niet.

Om te beginnen hier wat duidelijkheid in te geven wil ik je graag meegeven dat wij hier zijn om te ervaren. De ziel heeft er voor gekozen ervaringen op te doen. Ervaringen die je helpen te groeien. Daarbij ben je hier om te herinneren wie je bent. Jij als ziel in je menselijke vorm.

Als alles van te voren waargenomen mag worden en je beschikt over de kennis van wat staat te gebeuren dan kan je het nooit zo ervaren als dat je de ervaring blanco instapt.

Er kan toekomst waargenomen worden maar wat er meegegeven wordt is dus afhankelijk van de ontvanger. Er zijn zoveel verschillende mensen met zoveel verschillende manieren van ontvangen en oppakken van de informatie die gegeven wordt tijdens een consult.

Even als voorbeeld, een vrouw, ik noem haar voor het gemak even Maria. Zij stelt de vraag of haar relatie nog goed zal komen of dat er een breuk komt. Maria is een type vrouw die weet wie ze is, wat ze nodig heeft en wat ze verlangt in haar leven. Menig mens kan haar een mening geven maar ze blijft altijd goed bij zichzelf en maakt haar eigen keuzes. Bij iemand als Maria kan er heel veel informatie meegegeven worden omdat ze de paranormale waarnemingen ontvangt maar ze blijft wel bij zichzelf. Ze kiest vanuit haar gevoel en ziet het als aanvullende informatie die ze wel of niet kan gebruiken.

Nu wordt dezelfde vraag gesteld door Eefje. Eefje is een onzekere vrouw, weet niet goed wat ze wil en is zoekende naar goedkeuring. Ze zet zichzelf opzij voor de ander en wil graag altijd de harmonie in haar leven en de mensen daar omheen behouden. Eefje zal dus bij het ontvangen van paranormale waarnemingen minder concrete antwoorden ontvangen omdat zij de neiging heeft er naar te gaan leven en zich te laten beïnvloeden. Terwijl het voor haar juist de bedoeling is dichter bij zichzelf te komen en te leren luisteren naar wat zij belangrijk vindt .

Als beide vrouwen dus een consult ontvangen van dezelfde medium dan zal Maria het als fantastisch ervaren en Eefje zal het minder goed ervaren.

Er vanuit gaan dat een medium/paragnost elke vraag maar kan beantwoorden omdat het medium dat ook net voor een ander deed is dus geen waarheid.

Paranormale waarnemingen, contact met een overleden dierbare.

De behoefte om contact te krijgen met iemand die overleden is kan heel sterk aanwezig zijn. Het weten dat ze bij ons zijn, ons helpen, ondersteunen en beschermen.

Een teken van leven vanuit de andere kant kan zoveel steun en liefde geven.

Als een vriend/familielid net overleden is dan krijg ik de vraag of het contact al gemaakt kan worden. Er zijn mediums die zeggen dat het absoluut niet kan en dat er een wachttijd is van 40 dagen of soms wel 6 maanden.

Het overgaan is voor iedere ziel anders. Sommige zielen zijn gelijk thuis aan de andere kant en sommige zielen hebben even tijd nodig om te wennen aan de energie. Het is een beetje afhankelijk van hoe deze zielen als mens in het leven stonden. Als een persoon die net overleden is in het dagelijkse leven niet zo goed tegen verandering kon. Wellicht veel medicatie heeft gehad, Niet flexibel was van karakter. Tja dan heeft die gene ook even tijd nodig om aan de andere kant, het nieuwe leven en de energie te wennen. Tijd nodig om los te komen van het aardse leven.

Terwijl iemand die als persoon juist heel flexibel, open, makkelijk met verandering om kon gaan, ja die gene zal makkelijker met de verandering mee kunnen gaan en veel eerder door kunnen komen om een boodschap door te geven.

Er is dus geen standaard regel over het hoe wat en wanneer iemand door kan komen. Het is afhankelijk van de ziel die over is gegaan. Maar daarbij ook weer afhankelijk waar de vrager van de paranormale waarnemingen mee om kan gaan.

 

Een medium is niet alwetend.

Als je een consult aangaat en je wil paranormale waarnemingen ontvangen. Ga er dan niet vanuit dat een medium/paragnost alwetend is. Het leven kan niet voor je uitgetekend worden.

Er kan gekeken worden naar wat er doorgegeven mag worden afgestemd op jouw energie, jouw bewustzijn en vermogen om de paranormale waarnemingen te ontvangen.

Het is niet zo dat als jij een medium op tv de paranormale waarneming ziet geven over de komst van de liefde, de maand die doorgegeven wordt, de kleur haar, karakter en wat voor werk die gene doet, dat het dan bij jou net zo door gegeven mag worden.

Het is inderdaad mogelijk om veel te zien maar niet alles.

Als je een consult ontvangt, neem dit dan mee in gedachten, sta open om te ontvangen en weet dat wat doorgegeven wordt aan jou dat het ook is afgestemd op jouw energie.

 

Liefs Carolien.

 

paranormale waarnemingen

 

Wil jij nu in contact komen met een medium? Neem dan een kijkje op de paranormale hulplijn Astrostars.

Dit bericht is geplaatst op 19 maart 2018. 2 reacties

Als je geeft ontvang je.

In het begin van deze week had ik zo een leuk gesprek met een man, dit gesprek galmt de hele week door mijn gedachten heen. Mijn hart verwarmt iedere keer weer als ik aan zijn woorden denk en wellicht ervaar jij dit ook als jij zijn woorden leest en zijn intentie voelt.

Het was een gesprek in mijn dagelijkse leven, nee geen consult maar gewoon 2 mensen die gedachtes en ervaringen deelde. Hij is momenteel aan het daten, nieuwe ontmoetingen met een vrouw waarbij ze beide nog echt in de fase zitten van het elkaar leren kennen. Ze delen hun verhalen over hun verleden en hun plannen voor de toekomst. Hij vertelde mij over haar nieuwe plannen voor de toekomst, zijn enthousiasme over haar plannen was voelbaar en zichtbaar in zijn energie. Hij is zo gedreven en enthousiast dat hij met haar meedenkt. Hij draagt ideeën aan en kijkt wat haar mogelijkheden nog meer zijn. Als hij iets heeft gevonden waarvan hij vermoed dat zij er wellicht wel wat mee kan dan geeft hij het aan haar mee zonder de verwachting dat zij er iets mee zal doen. Hij geeft vanuit zijn hart om haar te ondersteunen en laat het aan haar over wat zij oppakt en wat zij laat liggen. Als er iets is wat hij voor haar kan doen om het lichter en makkelijker voor haar te maken dan zet hij zich voor de volle 100% in. Hij geeft en geeft en terwijl hij geeft ziet hij dat zij steeds meer gaat stralen. Zij voelt zich ondersteund, geholpen en gedragen. Doordat zij zich zo voelt wordt zij steeds opener naar hem toe, het vertrouwen in de nieuwe ontmoetingen groeit en begint te bloeien. Zij is al zo een mooie vrouw en nu wordt ze alleen maar nog mooier, warmer en liefdevoller naar mij  toe zei hij.

Hij zei; ja, als het een relatie wordt dan heb ik een prachtige liefdevolle en stralende vrouw aan mijn zijde. En als het geen relatie wordt dan kunnen we genieten van een prachtige vriendschap en ben ik blij dat ik haar mocht helpen het beste uit haarzelf te halen. Dan is het toch goed.

Als ik aan zijn woorden denk dan verwarmt mijn hart. Wat is dit mooi en wat is het eigenlijk makkelijk, gewoon geven. Geven aan de ander om de ander te laten groeien en te ondersteunen daar waar het kan.  Hij heeft gelijk, het is zo simpel en vanuit deze eenvoud leeft hij. Dit is wat hij altijd gedaan heeft en altijd zal blijven doen. Hij geeft niet met de verwachting dat zij ook eens wat voor hem doet maar hij ontvangt wel door haar openheid en blijdschap.

Na dit gesprek gingen er veel verschillende gedachtes door mij heen. Ik dacht terug aan gesprekken die ik heb gehad met mensen die een consult ontvingen, gesprekken met vrienden en vriendinnen en tevens mijn eigen gedachtegang.

Hoe vaak heb jij in de relatie of wellicht tijdens het daten wel eens gedacht. “Ik heb al zoveel aan andere gegeven, ik vind/hoop dat de ander nu ook eens die moeite voor mij neemt”

Gooi deze gedachten alsjeblieft de prullenbak in en geef. Onvoorwaardelijk en zonder verwachting, geef! Iedere keer als je nieuwe ontmoetingen aangaat of vernieuwing in jouw relatie wilt dan mag je met nieuwe ogen kijken en vanuit onvoorwaardelijke liefde geven zonder te verwachten hoe het terug gegeven zal worden. Geef aan de ander zodat de ander het beste uit zichzelf kan halen. Doordat de ander straalt en geniet kun jij ook genieten en krijg je een fantastische energie die zichtbaar en voelbaar is voor jou.

Liefs Carolien de Bree

 

paragnost medium

 

 

Paranormale en spirituele hulplijn Astrostars 

Karma

Karma, een woord met veel betekenis die makkelijk de mond verlaat zodra iemand iets naars heeft gedaan, “ach, die gene komt zijn of haar karma nog wel tegen” maar is dat nu werkelijk zo? Werkt het inderdaad zo dat als iemand iets slechts doet dat karma om de hoek ligt te wachten? En waarom zou je dat iemand gunnen? Ongeacht of die gene naar jou toe naar is geweest of naar een ander in jouw omgeving? Het wordt zo makkelijk gezegd maar ik vraag me wel eens af of het duidelijk is hoe karma nu eigenlijk werkt.

Nee ik ben er niet in gespecialiseerd en het enige wat ik doe is luisteren naar de uitleg die ik mocht ontvangen van mijn gidsen. Een uitleg die voor mij heel helder is en wellicht kun jij er ook wat mee. Wat mij opvalt in de opvattingen rond karma is dat het erg snel geroepen wordt dat karma nog wel op die gene zijn of haar pad komt zodra er een nare ervaring is geweest. Als iemand zich bedrogen voelt, bestolen is of wat voor naars dan ook is aangedaan. De reactie is dan vaak dat die gene hoopt dat de persoon karma snel tegenkomt. Maar als je het op die manier bekijkt, is het dan ook zo dat wat jou is aangedaan jouw karma was? Wat nu als jij van jezelf weet dat je niet bewust iemand kwaad zou doen en toch krijg je ellende op je pad? Hoe zit dat dan met jou? Was dat karma? of was het een ervaring die jij nodig had als ziel om te groeien? En wat nu als het een ervaring was die jij als ziel nodig had om te groeien? Dan heeft de gene je toch niets aangedaan dus dan hoeft karma toch ook niet om de  hoek te komen? Die gene heeft je juist geholpen om te groeien.

Doordat het zo makkelijk geroepen wordt kan het juist een averechts effect hebben op de gene die dus iets naars meemaakt. Er kan twijfel ontstaan in de persoon zelf omdat de persoon zich af gaat vragen, waar heb ik dit aan verdiend. Was of ben ik dan een slecht mens omdat nare dingen gebeuren? Dit zorgt voor een verkeerd zelfbeeld en onzekerheid die niet nodig is.

Iedere ziel heeft karma uit te werken maar dat wil niet zeggen dat het uitwerken daarvan ook in dit leven plaats zal vinden. Het kan heel goed zijn dat die ex partner die je alles heeft ontnomen, leeggeroofd, vreemdgegaan, bedrogen en gelogen heeft het voor de wind krijgt en heerlijk mag genieten van een prachtig leven. Je kunt natuurlijk roepen dat karma om de hoek ligt maar ga er niet op zitten wachten want de kans dat het niet komt is heel groot.

Het uitwerken van karma hoeft niet per definitie in het zelfde leven plaats te vinden. Het kan heel goed zijn dat iemand die in dit leven echt super lief is, heel gevend en goed voor zijn of haar medemens, de natuur en dieren, dat die gene heel veel ellende krijgt. Dat het lieve mens in een vorig leven zoveel ellende heeft veroorzaakt dat hij of zij in dit leven het uit mag werken. Daarbij geeft het echt geen genoegdoening als je ziet dat karma voor de ander om de hoek ligt, dan ben je nog te veel bezig met genoegdoening in plaats van verantwoordelijk te zijn voor je eigen leven en de focus bij jezelf te houden. Het gaat er niet om wat Jan, Piet, Marie, Kees of Trudy gedaan heeft, het gaat er om wat jij hebt ervaren en hoe ga jij er mee om.

Nee, je bent geen slecht mens als er veel nare dingen op je pad komen, je doet niets verkeerd. Je bent niet zelf ellende aan het creëren en je zend niet de verkeerde intenties uit waardoor je ellende op je pad krijgt.

Nee je voormalig schoonmoeder breekt haar been niet omdat ze je heeft zwartgemaakt en niet goed heeft behandeld. Zij mag gewoon verder gaan met haar leven en wordt niet gestraft, we zitten hier namelijk niet op de strafbank. En ondanks alle ellende die een ex veroorzaakt heeft mag hij of zij gelukkig verder leven. Wellicht was het jouw karma om deze schoonmoeder te hebben? 😉

Er zijn zoveel verschillende voorbeelden waarbij karma verwacht wordt of wellicht wel op gehoopt wordt dat het zal komen. Maar karma loopt niet naar wat mensen verwachten of denken/vinden dat karma het werk mag gaan doen. Op het moment dat er geen behoefte is aan genoegdoening dan zal het ook niet meer belangrijk zijn of het wel of niet komt.

 

Liefs Carolien

 

Wees welkom met al jouw vragen bij de spiritueel adviseurs van Astrostars.

 

 

Karma

Dit bericht is geplaatst op 13 maart 2018. 1 reactie

Liefde

Liefde, als er een top 5 zou zijn welke vraag wordt er het meest gesteld aan een medium, dan zou de vraag over de liefde echt op nr 1 staan.

De liefde is de meest gestelde vraag. Of het nu gaat om een nieuwe liefde, oude liefde of de huidige relatie, de meeste mensen willen hier graag meer over weten.

Wordt ik gelukkig in de liefde? Komt het weer goed, komt hij/zij weer terug in mijn leven. Voor wie moet ik kiezen? Is hij/zij mijn tweelingziel? Gaat hij/zij weg bij zijn/haar partner?

Er zijn zoveel verschillende vragen dat ik ze niet allemaal kan benoemen voor je.

Het eerste waar ik als medium naar kijk is de openheid voor de liefde van de vrager. Openheid, het lef kwetsbaar te zijn en risico te nemen i.v.m. eventuele teleurstelling die er kunnen zijn.

Veel mensen die de vraag stellen vergeten nog wel eens te kijken naar hun eigen openheid op het gebied van de liefde.

Ik begrijp heel goed dat als er teleurstelling geweest is. Pijn is ervaren op dat vlak dat het dat minder uitnodigend is om je gelijk weer helemaal open te stellen. Als vertrouwen beschaamd is dan mag dat eerst verwerkt worden.

En ja, natuurlijk mag het spannend zijn als er een nieuwe liefde komt. Natuurlijk kan het een beetje eng zijn, maar wel op een gezonde manier en niet op een gesloten manier.

Bij het ontmoeten van een nieuwe liefde, het proces van daten, als je dan eerste de kat uit de boom gaat kijken, want tja, je bent immers eerder gekwetst geweest en dat wil je iet nogmaals meemaken. Zo logisch als het klinkt, toch werkt het niet.

De gene waarmee je date zal dan tegen een muur van geslotenheid oplopen. Daarbij heeft de gene waarmee je date ook een verleden. Stel die gene kijkt ook de kat uit de boom, dan kom je dus nergens. Openheid zorgt voor stroming. Als je openheid geeft dan zal de ander zich ook meer geneigd tot het geven van openheid voelen.

De gene die je nieuw ontmoet zou niet het prijskaartje van jouw verleden moeten betalen. Die gene was daar niet bij, is daar niet verantwoordelijk voor en kan het ook niet oplossen voor je. Het is immers jouw verleden en niet die van de ander. De ander heeft ook een verhaal, een geschiedenis die hij/zij al met zich meeneemt, mag oplossen en loslaten.

Als je nieuwe liefde wil dan mag je ook met nieuwe ogen kijken. De ontmoeting aangaan alsof je geen verleden hebt. De persoon die je gaat ontmoeten gaan zien voor wie hij/zij is i.p.v. vergelijken met een relatie die geweest is.

 

Wat ook een veelvoorkomende vraag is, is de vraag over een ex, komt hij/zij nog terug? Wellicht herken je dit. Er is zich veel voorgevallen, je bent boos geworden om iets wat hij/zij gedaan heeft? Er was niet voldoende tijd/aandacht, je wilde verandering en kreeg geen gehoor. Met als gevolg boosheid/ruzie en een breuk.

Dan nu de vraagstelling/verhaal wat ik vaker ontvang in mijn praktijk

“Ik was zo boos, zo teleurgesteld, ik ben zo klaar met hem/haar. Ik heb de relatie verbroken, hij/zij mag eerst maar eens gaan zien wat hij/zij aan het doen is. Gaan zien hoe kwetsend hij/zij zich gedraagt. Ik ben zo boos dat ik hem/haar geblokkeerd heb op fb, whatsapp en telefoon. Zie je hem/haar nog terug komen? Komt het weer goed? Zal hij/zij moeite gaan doen voor me?”

Wat ik heel goed begrijp is als je in de emotie zit het lastig is om helder naar je eigen aandeel te kijken. Maar als je wil dat een ex terug komt dan is het wel belangrijk om geen hoge muren te bouwen door iemand te blokkeren. Want op die manier ben je alleen nog maar bereikbaar via de voordeur. Door te blokkeren zet je alle deuren van toegang dicht. Door zo een hoge muur te bouwen en dan te verwachten dat de ander daar overheen klimt is niet rieel. Er is geen mens die foutloos door het leven gaat. En zo onhandig/naar/vervelend de ander ook gedaan heeft. Als je wil dat die gene terug komt dan is onvoorwaardelijke liefde en zelfs in boosheid toch bereid zijn de openheid te hebben en deuren open te laten staan wel heel belangrijk.

Nu zijn er natuurlijk heel veel verschillende situaties, stagnaties en motivaties omtrent de liefde.

Als er een situatie is waarin jij je weg niet kan vinden en je vindt het leuk als daar een blog over geschreven wordt, laat dan een bericht achter onder deze blog.

Ik wil meerdere onderwerpen gaan behandelen over de liefde dus geef gerust een voorbeeld zodat ik kan kijken wat ik er over mee kan geven.

Liefs Carolien

 

Liefde

 

Wil je meer weten over de liefde? Wat de ontwikkelingen zullen zijn? Vraag het aan 1 van de spiritueel adviseurs bij Astrostrars!

Vertrouwen

Vertrouwen, vertrouwen hebben in de liefde, in jouw pad, in de mensen om je heen en/of de begeleiding van boven.
Er zijn zoveel verschillende onderwerpen waarin vertrouwen een hoofdrol speelt. Op het moment dat vertrouwen geraakt wordt, beschadigt wordt dan komt er een storing in je basis energie.

Vol vertrouwen door het leven gaan geeft zo een goed gevoel. En plots gebeurt er iets in je leven waardoor jij het vertrouwen kwijt raakt. Die nieuwe liefde is even niet zoals je het verwacht. De ander doet iets waardoor jij het vertrouwen in de liefde en/of vriendschap kwijtraakt. Het was zo leuk, je zat in zo een lekkere flow. Na lange tijd durfde je eindelijk weer iemand toe te laten.

Ik geef dit voorbeeld omdat vele hier wel herkenning in hebben. Vertrouwen wat beschaamd wordt, je afvragen waarom boven dit op je pad stuurt. Vertrouwen kan op zoveel verschillende manieren beschadigt worden.

We spreken snel van vertrouwen als alles goed gaat maar zodra het niet goed lijkt te gaan dan is er een deuk in het vertrouwen gekomen.
De kijk op vertrouwen, hoe we dat zien, ervaren en de waarde die we daaraan hechten is heel erg groot.

Maar als alles goed gaat, spreken we dan over vertrouwen hebben? Of is dat gewoon meegaan in een heerlijke stroming van dat moment?

Is het niet zo dat juist wanneer het niet goed gaat, wanneer die eerste deuk komt, de eerste keer dat het niet goed gaat of loopt zoals je had verwacht of dacht dat het dan juist op vertrouwen aankomt?

Dat we pas als het niet goed gaat kunnen spreken of we vertrouwen hebben of niet?

Het meten van je vertrouwen in je leven aan goede gebeurtenissen en gebeurtenissen die we niet leuk vinden is geen vertrouwen.

Je afvragen waarom boven die persoon op je pad stuurt die niet te vertrouwen is. Je afvragen en vertrouwen verliezen in boven omdat het in je leven plaatsvindt, dat is geen vertrouwen.

Juist als het niet goed gaat. Juist als alle vaste zekerheden uit elkaar vallen. Juist als je gekwetst wordt, dan komt het aan op vertrouwen en niet alleen maar als het goed gaat.

Vertrouwen hebben in je weg, in je eigen leven. Wetende dat wat er ook gebeurt, jij kan er mee omgaan. Dan spreken we over vertrouwen.

Als jij in staat bent vertrouwen te hebben in elke situatie omdat jij weet dat wat er ook gaande is, het is goed zoals het is en jij kan er mee omgaan. Dat is waar vertrouwen om gaat en is het niet meer mogelijk om uit balans te raken, gekwetst te raken of minder goed in je energie te zitten.

Het is al goed en het wordt alleen maar beter.

Affirmatie om weer in vertrouwen, vol vertrouwen je leven te ervaren:
Ik vertrouw mijzelf dat wat er ook gebeurt, ik kan er mee omgaan.

Liefs Carolien

 

Vertrouwen

 

 

 

 

 

 

Online mediums Astrostars

Een goed gesprek met boven

Een goed gesprek met boven. Dit is iets wat in mijn dagelijkse leven gaande is. Een goed gesprek met boven is voor mij heel gewoon.

Deze zomer avond. Ik zit te genieten in mijn tuin. Genieten van de eenvoud, sereniteit in mijn en om mij heen. Op dit soort momenten voel ik de verbinding in mijzelf en in boven altijd het sterkst. Een gevoel van zuivere liefde, puur, licht en zo krachtig.

Ik kan niet anders zeggen dat ik dankbaar ben voor alles wat mij is gegeven. De gelegenheid krijg mezelf te leren kennen zonder stempels, hokjes, veroordelingen en beoordelingen van binnenuit en buitenaf.

In het moment van deze avond dacht ik even terug aan een goed gesprek met boven de ik een jaar of 25 geleden had. Een gesprek wat voor mij heel bepalend is geweest in mijn verdere leven. Dit gesprek wil ik heel graag delen en wellicht zal het je geest verruimen, innerlijke vrijheid geven en vergevingsgezindheid brengen.

Op ongeveer 23 jarige leeftijd, ik was inmiddels al bewust geworden van mijn paranormale gaven. Iets wat mijn hele leven al aanwezig was alleen gooide ik het op jongere leeftijd nog onder de noemer toeval en grote fantasie.

Vanaf het moment dat ik me bewust werd van mijn paranormale gaven voelde ik steeds meer balans in mezelf. De erkenning van wie ik was/ben steeg met de dag en het wiebelige gevoel waar ik jaren lang mee liep was verdwenen.

Mijn hart ging uit naar de de verbinding met boven en de mogelijkheden die deze verbinding gaf. Dit gevoel is altijd in mij aanwezig en geeft een innerlijke rijkdom en kracht in mijn dagelijkse leven.

Een goed gesprek met boven, dat is iets wat ik mijn hele leven al heb. Eerst onbewust en daarna bewust. Het contact met boven, met mijn gidsen en overleden dierbaren hield en houdt niet in dat zij mij voor alles behoeden. Deze gesprekken gaan eigenlijk altijd over bewustwording en het grotere plaatje, het geheel te zien.

De herinnering die vanavond door mij heen ging is heel bepalend en ontwakend geweest voor mijn verdere leven.

Zoals ik al aangaf, mijn hart ging en gaat nog steeds uit naar de verbinding met boven, de paranormale gaven, het zien van de mogelijkheden die het biedt. Het weten dat ik dankzij deze gaven mensen mag helpen in hun persoonlijke ontwikkeling, te leren zichzelf te gaan zien, los te komen van verdriet en het geheel in zichzelf te mogen ervaren.

Ik sprak met boven over mijn wens. Mijn wens om mensen te mogen helpen. De wens mensen te helpen weer heel te worden van binnen en zichzelf in onvoorwaardelijke liefde te ervaren. Het helpen, daar zat de wens op dat moment en hiermee begon dan ook een goed gesprek met boven.

Mijn gids gaf antwoord met de woorden van mijn wens: “dus jij wil helpen” Ja zei ik volmondig met passie in mijn hart, ik wil helpen.

Mijn gids zou mijn gids niet zijn als hij niet confronterend is. Een spiegel voorhouden en mij in laten zien wat mijn wens is en of ik daar echt achter sta. Hij liet mij een mensenmassa zien, allemaal onbekende, mensen die wel of niet hulp konden gebruiken. Mijn hart ging nog sneller kloppen van vreugde en liefde omdat ik innerlijk zo sterk voelde wat voor moois een boodschap, een doorgeving aan iedere ziel kan brengen.

Vervolgens vroeg hij mij weer'”dus jij wil echt helpen?”

Voor mij was er geen ander antwoord dan “Ja'”

Hij vroeg aan mij, wat als er iemand langs de weg staat, die gene heeft pech met de auto, een band moet verwisseld worden en jij kan dat, zou je dat dan ook doen? En op het  moment dat hij die vraag stelde liet hij me zien om wie het ging. Het was een man uit mijn verleden. Een man die in mijn jeugd heel veel schade had aangericht waarvan ik op dat moment nog niet hersteld was.

Op dat moment schoot ik in de weerstand want die persoon wilde ik liever nooit meer zien. Er ging van alles door mij heen, verdriet, pijn en boosheid naar die gene. Ik schoot van de ene emotie in de andere en raakte een beetje verward. Vlak daarvoor voelde ik nog die liefde, de passie van het geven vanuit mijn hart en het leek in 1 keer verdwenen te zijn.

Bedolven onder deze emotie hielp mijn gids mij weer terug in het verbinden met boven, de verbinding met hem. Terwijl hij mij hielp zei hij in vragende zin,”ja maar je zei dat je wil helpen”

Op dat moment begreep ik waar hij op doelde. Als ik wil helpen dan is dat vanuit onvoorwaardelijke liefde. Het is vanuit de gedachte dat iedere ziel hier op aarde evenveel recht heeft op hulp wanneer dat nodig is. Dat als iemand in nood zit en hulp nodig heeft het zal en mag ontvangen ongeacht het goed of kwaad wat iemand heeft verricht. En dat als ik met heel mijn hart dit wil doen dat het ook vanuit onvoorwaardelijke liefde mag komen. Dan is het niet de bedoeling dat ik zeg, die persoon wel en die persoon niet.

Ik voelde de puurheid vanuit mijn hart weer en kon op zijn vraag volmondig Ja zeggen. Dit moment is bepalend geweest voor wie ik ben, hoe ik in het leven sta en wat ik graag wil uitdragen.

Het gaat om de intentie, het gaat om het geheel. Een goed gesprek met boven waar ik even aan terug dacht en tot op heden nog steeds dankbaar voor ben.

 

Liefs Carolien

 

Een goed gesprek met boven

 

 

Paranormale en spirituele hulplijn Astrostars voor al jouw levensvragen

Dit bericht is geplaatst op 26 augustus 2017. 1 reactie