Liefde

Liefde, als er een top 5 zou zijn welke vraag wordt er het meest gesteld aan een medium, dan zou de vraag over de liefde echt op nr 1 staan.

De liefde is de meest gestelde vraag. Of het nu gaat om een nieuwe liefde, oude liefde of de huidige relatie, de meeste mensen willen hier graag meer over weten.

Wordt ik gelukkig in de liefde? Komt het weer goed, komt hij/zij weer terug in mijn leven. Voor wie moet ik kiezen? Is hij/zij mijn tweelingziel? Gaat hij/zij weg bij zijn/haar partner?

Er zijn zoveel verschillende vragen dat ik ze niet allemaal kan benoemen voor je.

Het eerste waar ik als medium naar kijk is de openheid voor de liefde van de vrager. Openheid, het lef kwetsbaar te zijn en risico te nemen i.v.m. eventuele teleurstelling die er kunnen zijn.

Veel mensen die de vraag stellen vergeten nog wel eens te kijken naar hun eigen openheid op het gebied van de liefde.

Ik begrijp heel goed dat als er teleurstelling geweest is. Pijn is ervaren op dat vlak dat het dat minder uitnodigend is om je gelijk weer helemaal open te stellen. Als vertrouwen beschaamd is dan mag dat eerst verwerkt worden.

En ja, natuurlijk mag het spannend zijn als er een nieuwe liefde komt. Natuurlijk kan het een beetje eng zijn, maar wel op een gezonde manier en niet op een gesloten manier.

Bij het ontmoeten van een nieuwe liefde, het proces van daten, als je dan eerste de kat uit de boom gaat kijken, want tja, je bent immers eerder gekwetst geweest en dat wil je iet nogmaals meemaken. Zo logisch als het klinkt, toch werkt het niet.

De gene waarmee je date zal dan tegen een muur van geslotenheid oplopen. Daarbij heeft de gene waarmee je date ook een verleden. Stel die gene kijkt ook de kat uit de boom, dan kom je dus nergens. Openheid zorgt voor stroming. Als je openheid geeft dan zal de ander zich ook meer geneigd tot het geven van openheid voelen.

De gene die je nieuw ontmoet zou niet het prijskaartje van jouw verleden moeten betalen. Die gene was daar niet bij, is daar niet verantwoordelijk voor en kan het ook niet oplossen voor je. Het is immers jouw verleden en niet die van de ander. De ander heeft ook een verhaal, een geschiedenis die hij/zij al met zich meeneemt, mag oplossen en loslaten.

Als je nieuwe liefde wil dan mag je ook met nieuwe ogen kijken. De ontmoeting aangaan alsof je geen verleden hebt. De persoon die je gaat ontmoeten gaan zien voor wie hij/zij is i.p.v. vergelijken met een relatie die geweest is.

 

Wat ook een veelvoorkomende vraag is, is de vraag over een ex, komt hij/zij nog terug? Wellicht herken je dit. Er is zich veel voorgevallen, je bent boos geworden om iets wat hij/zij gedaan heeft? Er was niet voldoende tijd/aandacht, je wilde verandering en kreeg geen gehoor. Met als gevolg boosheid/ruzie en een breuk.

Dan nu de vraagstelling/verhaal wat ik vaker ontvang in mijn praktijk

“Ik was zo boos, zo teleurgesteld, ik ben zo klaar met hem/haar. Ik heb de relatie verbroken, hij/zij mag eerst maar eens gaan zien wat hij/zij aan het doen is. Gaan zien hoe kwetsend hij/zij zich gedraagt. Ik ben zo boos dat ik hem/haar geblokkeerd heb op fb, whatsapp en telefoon. Zie je hem/haar nog terug komen? Komt het weer goed? Zal hij/zij moeite gaan doen voor me?”

Wat ik heel goed begrijp is als je in de emotie zit het lastig is om helder naar je eigen aandeel te kijken. Maar als je wil dat een ex terug komt dan is het wel belangrijk om geen hoge muren te bouwen door iemand te blokkeren. Want op die manier ben je alleen nog maar bereikbaar via de voordeur. Door te blokkeren zet je alle deuren van toegang dicht. Door zo een hoge muur te bouwen en dan te verwachten dat de ander daar overheen klimt is niet rieel. Er is geen mens die foutloos door het leven gaat. En zo onhandig/naar/vervelend de ander ook gedaan heeft. Als je wil dat die gene terug komt dan is onvoorwaardelijke liefde en zelfs in boosheid toch bereid zijn de openheid te hebben en deuren open te laten staan wel heel belangrijk.

Nu zijn er natuurlijk heel veel verschillende situaties, stagnaties en motivaties omtrent de liefde.

Als er een situatie is waarin jij je weg niet kan vinden en je vindt het leuk als daar een blog over geschreven wordt, laat dan een bericht achter onder deze blog.

Ik wil meerdere onderwerpen gaan behandelen over de liefde dus geef gerust een voorbeeld zodat ik kan kijken wat ik er over mee kan geven.

Liefs Carolien

 

Liefde

 

Wil je meer weten over de liefde? Wat de ontwikkelingen zullen zijn? Vraag het aan 1 van de spiritueel adviseurs bij Astrostrars!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.