Archieven

Waarde van jouw hart

Waarde van jouw hart.

Spiegelen, houdt dit jou bezig als het gaat om de persoonlijke ontwikkeling, jouw groei en bewustzijnsproces van jouw eigen creatie in het leven?
Zelfreflectie en het spiegelen wordt nog wel eens besproken maar is dit wel zo terecht en slaan we daar niet een beetje in door?
Herken jij het dat je partners aantrekt die niet goed voor je zijn? Vriendschappen aangaat waarin je naar beneden gehaald wordt? Dat je hulp ontvangt van iemand die de intentie heeft jou op te beuren maar na het gesprek voel jij je eigenlijk beroerder dan voorheen?
In de spirituele wereld wordt er regelmatig aangegeven bewust te zijn van wat soort mensen trek jij aan in jouw leven en wat komen ze je brengen.
Ben jij aan jezelf gaan twijfelen en jezelf onder de loep gaan nemen omdat je steeds een partner aantrekt die eigenlijk niet bij je past? Heeft de ander zijn of haar best gedaan jou af te breken, emotioneel kleiner te laten voelen, emotionele chantage toegepast, vernedering, manipulatie, geen tijd genomen om te luisteren of moeite genomen jou te begrijpen?
Veel vraagtekens in vele zinnen achter elkaar maarrrr, niet geheel onterecht.
Als jij jezelf hierin herkend dan wil ik je nu toch even vragen, STOP alsjeblieft met het spiegelen en neem even de tijd om deze mogelijkheid in je op te nemen.

De waarde van het hart, de eigenwaarde, jouw eigen hart op waarde schatten.
Dit is belangrijk om in gedachten met je mee te nemen als er weer eens een reactie komt van iemand waar je echt niet vrolijk van wordt.

De persoon waar het om gaat, de gene die de reactie naar jou toe geeft handelt op dat moment naar de waarde die hij/zij hecht aan het eigen hart.
Het is niets persoonlijks naar jou toe.
Als iemand bewust is van de kwetsbaarheid van het hart, de schade die het aan kan richten als er naar gedaan wordt en de periode die nodig is om weer te herstellen dan zou diegene het echt niet doen.
Op het moment dat iemand emotionele chantage toepast naar jou toen dan laat die gene zien hoe hij/zij met het eigen hart omgaat.

Iemand die de waarde van het eigen hart niet ziet is niet in staat waardevol met het hart van de ander om te gaan.
Deze persoon mag daar nog in groeien en ontdekken.

Vraag jezelf niet meer af wat er mis is met jou waardoor dit gebeurd. Ga niet twijfelen aan jezelf of je dit verdient hebt of dat je wellicht ergens voor gestraft wordt.
Jouw licht kan niet gedoofd worden want het is jouw licht en jij bepaald. Er is niks mis met jou!
Wees blij dat jij niet in staat bent om het hart van de ander te vertrappen omdat jij bewust bent van de schade die dan veroorzaakt wordt.
Wees blij dat het niets met jou te maken heeft hoe de ander reageert.
Wees niet bedroefd dat de ander niet ziet wie jij werkelijk bent maar ga zelf zien wie jij in werkelijkheid bent. Zie de waarde van jouw hart.

Veel liefs,
Carolien de Bree

 

 

waarde van jouw hart

 

De spiritueel adviseurs kunnen jou een persoonlijk advies/reading geven over de waarde van jouw hart op de paranormale hulplijn Astrostars

Dit bericht is geplaatst op 31 maart 2018. 1 reactie

Karma

Karma, een woord met veel betekenis die makkelijk de mond verlaat zodra iemand iets naars heeft gedaan, “ach, die gene komt zijn of haar karma nog wel tegen” maar is dat nu werkelijk zo? Werkt het inderdaad zo dat als iemand iets slechts doet dat karma om de hoek ligt te wachten? En waarom zou je dat iemand gunnen? Ongeacht of die gene naar jou toe naar is geweest of naar een ander in jouw omgeving? Het wordt zo makkelijk gezegd maar ik vraag me wel eens af of het duidelijk is hoe karma nu eigenlijk werkt.

Nee ik ben er niet in gespecialiseerd en het enige wat ik doe is luisteren naar de uitleg die ik mocht ontvangen van mijn gidsen. Een uitleg die voor mij heel helder is en wellicht kun jij er ook wat mee. Wat mij opvalt in de opvattingen rond karma is dat het erg snel geroepen wordt dat karma nog wel op die gene zijn of haar pad komt zodra er een nare ervaring is geweest. Als iemand zich bedrogen voelt, bestolen is of wat voor naars dan ook is aangedaan. De reactie is dan vaak dat die gene hoopt dat de persoon karma snel tegenkomt. Maar als je het op die manier bekijkt, is het dan ook zo dat wat jou is aangedaan jouw karma was? Wat nu als jij van jezelf weet dat je niet bewust iemand kwaad zou doen en toch krijg je ellende op je pad? Hoe zit dat dan met jou? Was dat karma? of was het een ervaring die jij nodig had als ziel om te groeien? En wat nu als het een ervaring was die jij als ziel nodig had om te groeien? Dan heeft de gene je toch niets aangedaan dus dan hoeft karma toch ook niet om de  hoek te komen? Die gene heeft je juist geholpen om te groeien.

Doordat het zo makkelijk geroepen wordt kan het juist een averechts effect hebben op de gene die dus iets naars meemaakt. Er kan twijfel ontstaan in de persoon zelf omdat de persoon zich af gaat vragen, waar heb ik dit aan verdiend. Was of ben ik dan een slecht mens omdat nare dingen gebeuren? Dit zorgt voor een verkeerd zelfbeeld en onzekerheid die niet nodig is.

Iedere ziel heeft karma uit te werken maar dat wil niet zeggen dat het uitwerken daarvan ook in dit leven plaats zal vinden. Het kan heel goed zijn dat die ex partner die je alles heeft ontnomen, leeggeroofd, vreemdgegaan, bedrogen en gelogen heeft het voor de wind krijgt en heerlijk mag genieten van een prachtig leven. Je kunt natuurlijk roepen dat karma om de hoek ligt maar ga er niet op zitten wachten want de kans dat het niet komt is heel groot.

Het uitwerken van karma hoeft niet per definitie in het zelfde leven plaats te vinden. Het kan heel goed zijn dat iemand die in dit leven echt super lief is, heel gevend en goed voor zijn of haar medemens, de natuur en dieren, dat die gene heel veel ellende krijgt. Dat het lieve mens in een vorig leven zoveel ellende heeft veroorzaakt dat hij of zij in dit leven het uit mag werken. Daarbij geeft het echt geen genoegdoening als je ziet dat karma voor de ander om de hoek ligt, dan ben je nog te veel bezig met genoegdoening in plaats van verantwoordelijk te zijn voor je eigen leven en de focus bij jezelf te houden. Het gaat er niet om wat Jan, Piet, Marie, Kees of Trudy gedaan heeft, het gaat er om wat jij hebt ervaren en hoe ga jij er mee om.

Nee, je bent geen slecht mens als er veel nare dingen op je pad komen, je doet niets verkeerd. Je bent niet zelf ellende aan het creëren en je zend niet de verkeerde intenties uit waardoor je ellende op je pad krijgt.

Nee je voormalig schoonmoeder breekt haar been niet omdat ze je heeft zwartgemaakt en niet goed heeft behandeld. Zij mag gewoon verder gaan met haar leven en wordt niet gestraft, we zitten hier namelijk niet op de strafbank. En ondanks alle ellende die een ex veroorzaakt heeft mag hij of zij gelukkig verder leven. Wellicht was het jouw karma om deze schoonmoeder te hebben? 😉

Er zijn zoveel verschillende voorbeelden waarbij karma verwacht wordt of wellicht wel op gehoopt wordt dat het zal komen. Maar karma loopt niet naar wat mensen verwachten of denken/vinden dat karma het werk mag gaan doen. Op het moment dat er geen behoefte is aan genoegdoening dan zal het ook niet meer belangrijk zijn of het wel of niet komt.

 

Liefs Carolien

 

Wees welkom met al jouw vragen bij de spiritueel adviseurs van Astrostars.

 

 

Karma

Dit bericht is geplaatst op 13 maart 2018. 1 reactie

Vertrouwen

Vertrouwen, vertrouwen hebben in de liefde, in jouw pad, in de mensen om je heen en/of de begeleiding van boven.
Er zijn zoveel verschillende onderwerpen waarin vertrouwen een hoofdrol speelt. Op het moment dat vertrouwen geraakt wordt, beschadigt wordt dan komt er een storing in je basis energie.

Vol vertrouwen door het leven gaan geeft zo een goed gevoel. En plots gebeurt er iets in je leven waardoor jij het vertrouwen kwijt raakt. Die nieuwe liefde is even niet zoals je het verwacht. De ander doet iets waardoor jij het vertrouwen in de liefde en/of vriendschap kwijtraakt. Het was zo leuk, je zat in zo een lekkere flow. Na lange tijd durfde je eindelijk weer iemand toe te laten.

Ik geef dit voorbeeld omdat vele hier wel herkenning in hebben. Vertrouwen wat beschaamd wordt, je afvragen waarom boven dit op je pad stuurt. Vertrouwen kan op zoveel verschillende manieren beschadigt worden.

We spreken snel van vertrouwen als alles goed gaat maar zodra het niet goed lijkt te gaan dan is er een deuk in het vertrouwen gekomen.
De kijk op vertrouwen, hoe we dat zien, ervaren en de waarde die we daaraan hechten is heel erg groot.

Maar als alles goed gaat, spreken we dan over vertrouwen hebben? Of is dat gewoon meegaan in een heerlijke stroming van dat moment?

Is het niet zo dat juist wanneer het niet goed gaat, wanneer die eerste deuk komt, de eerste keer dat het niet goed gaat of loopt zoals je had verwacht of dacht dat het dan juist op vertrouwen aankomt?

Dat we pas als het niet goed gaat kunnen spreken of we vertrouwen hebben of niet?

Het meten van je vertrouwen in je leven aan goede gebeurtenissen en gebeurtenissen die we niet leuk vinden is geen vertrouwen.

Je afvragen waarom boven die persoon op je pad stuurt die niet te vertrouwen is. Je afvragen en vertrouwen verliezen in boven omdat het in je leven plaatsvindt, dat is geen vertrouwen.

Juist als het niet goed gaat. Juist als alle vaste zekerheden uit elkaar vallen. Juist als je gekwetst wordt, dan komt het aan op vertrouwen en niet alleen maar als het goed gaat.

Vertrouwen hebben in je weg, in je eigen leven. Wetende dat wat er ook gebeurt, jij kan er mee omgaan. Dan spreken we over vertrouwen.

Als jij in staat bent vertrouwen te hebben in elke situatie omdat jij weet dat wat er ook gaande is, het is goed zoals het is en jij kan er mee omgaan. Dat is waar vertrouwen om gaat en is het niet meer mogelijk om uit balans te raken, gekwetst te raken of minder goed in je energie te zitten.

Het is al goed en het wordt alleen maar beter.

Affirmatie om weer in vertrouwen, vol vertrouwen je leven te ervaren:
Ik vertrouw mijzelf dat wat er ook gebeurt, ik kan er mee omgaan.

Liefs Carolien

 

Vertrouwen

 

 

 

 

 

 

Online mediums Astrostars

De ziel

De ziel in beweging.

De ziel in beweging. De energie waar we momenteel in leven heeft een enorme inpakt op veel mensen. Wellicht ben jij daar 1 van en heb je moeite om te begrijpen wat nu eigenlijk de bedoeling is en waarom dit nu gebeurt.

Tot in de ziel geraakt worden is wat er momenteel speelt. Met andere woorden, de ziel mag naar voren komen, de ziel mag gaan spreken en zich volledig laten zien.

Het lijkt een herhaling te zijn van het verleden. Een stuk waar je al eerder doorheen bent gegaan. Een deel waarvan je dacht dat je het al verwerkt had en nu wordt je er opnieuw in geraakt.

Twijfel dan niet aan jezelf, het verwerken heeft inderdaad plaats gevonden maar de angst van herhaling is nog niet los gelaten.

Dit keer vraagt de energie van dit moment aan jou je niet uit het veld te laten slaan. Niet in de angst te gaan leven maar vanuit je ziel te stralen.

Nu klinkt het wellicht als moeilijk of onmogelijk omdat er zoveel gaande is. Toch ligt de uitdaging daar.

Jij mag naar binnen toe en niet naar buiten. Jij mag leven vanuit jouw kern en niet vanuit het verhaal/omstandigheden. Jij mag vanuit jouw binnenste naar buiten toe.

Jij mag gaan zien, voelen en ervaren dat wat er ook gaande is dat jij altijd jij kan zijn en blijven.

Bij jezelf blijven is niet altijd achter een mening of een gevoel blijven staan, bij jezelf blijven is niet meer van slag raken en in de angst schieten vanwege iets buiten jou.

Je hoeft niet bang te zijn want er is niets om bang van te zijn. Als jij bij jezelf nu denkt dat het makkelijk spreken is, dan zit je dus blijkbaar nog in de angst. Jij hebt nu de keuze er anders mee om te gaan. Te beseffen dat het angst is en geen realiteit. Niks of niemand kan jou iets maken tenzij jij er toestemming voor geeft.

Het proces van de afgelopen jaren was intens. Heel veel verschuiving heeft plaats gevonden en veel mensen zijn bewuster geworden van zichzelf. Oude patronen zijn doorbroken en inzichten ontvangen. De spiegel is voorgehouden en het eigen aandeel is opgepakt, gezien en omgezet.

Negatieve en/of aangeleerde overtuigingen zijn herkent en los gelaten. Er heeft zo een mooie ontwikkeling plaats gevonden waardoor het nu ook mogelijk wordt om vrij te komen van de angst voor herhaling.

Het is nu de uitdaging om de gemoedstoestand te laten bepalen door de ziel en niet door invloeden van buitenaf.

De manipulatie is nog steeds aanwezig en kan op je pad komen. Er zijn nog steeds mensen die behoefte hebben op grip en macht. Om die grip en macht te verkrijgen zullen ze manipuleren. Op het moment dat de indruk gewekt wordt dat de macht niet meer te pakken is zullen ze waarschijnlijk nog meer hun best gaan doen om het wel te verkrijgen. Gebaseerd op de angst van onmacht en denken dat het niet zonder de macht kan. Dit kan een enorme drijfveer zijn voor mensen die nog niet vertrouwen en beseffen dat macht slechts een illusie is.

Zolang jij er naar blijft wijzen dat andere dit doen in plaats van het niet binnen te laten komen en geen invloed te laten hebben. Zolang dat nog gelegenheid heeft geef je jouw eigen macht weg en ben je nog te veel bezig met de beweging van een ander.

Jij mag gaan kiezen. Hecht jij de waarde aan jouw verhaal? Of hecht je de waarde aan wie jij bent.

Als jij kiest voor wie jij bent en je begint in jezelf een lijst op te noemen van alle goede dingen die je ooit hebt gedaan dan zit je ook in een verhaal. Het mag dan wel een mooi verhaal zijn maar het is en blijft een verhaal.

De ziel heeft geen verhaal nodig. “Zijn” is zijn, niets meer niets minder.

Wees bereid het verhaal, jouw verhaal en de angst voor een nieuw oud verhaal los te laten.

Mocht het in jouw leven behoorlijk turbulent zijn. Zie het als een uitnodiging en compliment dat jij er klaar voor bent het te doorbreken en vanuit bezieling te gaan leven.

 

Liefs Carolien

De ziel

Dit bericht is geplaatst op 11 augustus 2017. 3 reacties

Spiritueel ontwaken

Spiritueel ontwaken is bij veel mensen gaande momenteel.

Om te beginnen wil ik een korte uitleg geven over de verschillen tussen spiritualiteit, paranormaal en hoog gevoelig.

Spiritueel staat voor zelf bewust. Jezelf kennen, voelen en weten wie je bent.

Paranormaal staat voor de paranormale gaven om contact te hebben met de andere kant. Dit betekend niet dat als je wel eens wat voelt dat je dan beschikt over een paranormale gaven, dan ben je gevoelig voor het paranormale.

Hoog gevoelig houdt in dat je heel veel aanvoelt van de mensen om je heen. De druk, de lasten, de humor, de verwachtingen en ga zo maar door. Ook dit staat weer los van spiritueel zijn en paranormaal begaafd zijn.

Het is een korte beknopte uitleg waar ik graag een andere keer uitgebreid op terug zal komen.

 

Spiritueel ontwaken, de laatste jaren worden veel mensen zich steeds meer bewust van zichzelf. Leren gelukkig steeds beter naar hun eigen ziel te luisteren. Begrijpen het belang van gezonde voeding steeds beter en nemen de verantwoordelijkheid voor hun eigen gezondheid binnen de mogelijkheden die er zijn.

Innerlijke opruiming houden van oude (aangenomen) overtuigingen is ook onderdeel van. Des te meer er naar binnen gekeken wordt, opgeruimd en opgelost wordt, des te vrijer komt de ziel in beweging. Het denken kan het hart gaan dienen in plaats van andersom.

 

We leven in een tijd waar veel mensen geconfronteerd worden met het los komen van het verleden. Er is al een grote schoonmaak geweest maar het kan er nu op lijken dat er toch weer een herhaling plaats vindt. Gebeurtenissen vanuit het verleden steken de kop weer op en komt dit keer in een grote verpakking. Dit heeft echt te maken met de energie waar wij momenteel in leven.

De tijd is aangebroken om op een dieper niveau spiritueel te ontwaken. Bewust te worden van dat wat in jou leeft zodat je het op kunt ruimen.

Dit keer is het opruimen ook afscheid nemen want de oude pijn hoeft niet meer terug te komen.

Gun jezelf vrij te komen van oude angsten en pijn. Gun jezelf al het geluk van de wereld.

De rede van deze blog is het gunnen. Met regelmaat komt dit onderwerp naar voren tijdens de consulten die ik geef.

Gun jij jezelf echt al het geluk? Je kunt het hardop zeggen, je kunt jezelf overtuigen en je kunt het vinden dat je recht hebt op geluk. Het jezelf gunnen kan vanuit verschillende invalshoeken benoemd worden met de hoop dat er nu eindelijk mooie dingen op je pad komen.

Als jij het jezelf gunt, geef jij jezelf dan ook redenen waarom jij het jezelf gunt? Benoem jij dan gebeurtenissen uit het verleden waarom jij het jezelf zo gunt? Omdat het al moeilijk genoeg is geweest? Omdat het wel een keer vanzelf mag gaan? Omdat je er hard genoeg voor geknokt hebt?

Waarom heb je het verleden nodig om te bekrachtigen dat jij jezelf liefde, vrienden, harmonie, geld, werk, gelijkwaardigheid, of wat dan ook gunt?

Probeer eens een andere invalshoek, want zolang jij het verleden als lading op het gunnen legt wordt het een beladen energie.

Gun jezelf al het geluk vanuit je hart. Voel dat jij jezelf al het geluk gunt in plaats van vinden dat je er recht op hebt.

Het gunnen vanuit je hart, daar zit geen verhaal aan, daar zit geen beladenheid op of verhaal achter. Het gunnen vanuit het hart is een positieve vrije stroming waardoor je deuren open zet zodat het naar je toe kan komen.

Als jij het jezelf gunt vanuit je hart dan voelt dat vol vreugde. Probeer het maar eens uit en verheug je op al het mooie wat op jouw pad mag komen.

 

Liefs Carolien

 

Spiritueel ontwaken

 

Wil je meer weten over jouw spiritueel ontwaken dan ben je van harte welkom met al jouw vragen op caroliendebree.com

 

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst op 5 augustus 2017. 1 reactie