De ziel

De ziel in beweging.

De ziel in beweging. De energie waar we momenteel in leven heeft een enorme inpakt op veel mensen. Wellicht ben jij daar 1 van en heb je moeite om te begrijpen wat nu eigenlijk de bedoeling is en waarom dit nu gebeurt.

Tot in de ziel geraakt worden is wat er momenteel speelt. Met andere woorden, de ziel mag naar voren komen, de ziel mag gaan spreken en zich volledig laten zien.

Het lijkt een herhaling te zijn van het verleden. Een stuk waar je al eerder doorheen bent gegaan. Een deel waarvan je dacht dat je het al verwerkt had en nu wordt je er opnieuw in geraakt.

Twijfel dan niet aan jezelf, het verwerken heeft inderdaad plaats gevonden maar de angst van herhaling is nog niet los gelaten.

Dit keer vraagt de energie van dit moment aan jou je niet uit het veld te laten slaan. Niet in de angst te gaan leven maar vanuit je ziel te stralen.

Nu klinkt het wellicht als moeilijk of onmogelijk omdat er zoveel gaande is. Toch ligt de uitdaging daar.

Jij mag naar binnen toe en niet naar buiten. Jij mag leven vanuit jouw kern en niet vanuit het verhaal/omstandigheden. Jij mag vanuit jouw binnenste naar buiten toe.

Jij mag gaan zien, voelen en ervaren dat wat er ook gaande is dat jij altijd jij kan zijn en blijven.

Bij jezelf blijven is niet altijd achter een mening of een gevoel blijven staan, bij jezelf blijven is niet meer van slag raken en in de angst schieten vanwege iets buiten jou.

Je hoeft niet bang te zijn want er is niets om bang van te zijn. Als jij bij jezelf nu denkt dat het makkelijk spreken is, dan zit je dus blijkbaar nog in de angst. Jij hebt nu de keuze er anders mee om te gaan. Te beseffen dat het angst is en geen realiteit. Niks of niemand kan jou iets maken tenzij jij er toestemming voor geeft.

Het proces van de afgelopen jaren was intens. Heel veel verschuiving heeft plaats gevonden en veel mensen zijn bewuster geworden van zichzelf. Oude patronen zijn doorbroken en inzichten ontvangen. De spiegel is voorgehouden en het eigen aandeel is opgepakt, gezien en omgezet.

Negatieve en/of aangeleerde overtuigingen zijn herkent en los gelaten. Er heeft zo een mooie ontwikkeling plaats gevonden waardoor het nu ook mogelijk wordt om vrij te komen van de angst voor herhaling.

Het is nu de uitdaging om de gemoedstoestand te laten bepalen door de ziel en niet door invloeden van buitenaf.

De manipulatie is nog steeds aanwezig en kan op je pad komen. Er zijn nog steeds mensen die behoefte hebben op grip en macht. Om die grip en macht te verkrijgen zullen ze manipuleren. Op het moment dat de indruk gewekt wordt dat de macht niet meer te pakken is zullen ze waarschijnlijk nog meer hun best gaan doen om het wel te verkrijgen. Gebaseerd op de angst van onmacht en denken dat het niet zonder de macht kan. Dit kan een enorme drijfveer zijn voor mensen die nog niet vertrouwen en beseffen dat macht slechts een illusie is.

Zolang jij er naar blijft wijzen dat andere dit doen in plaats van het niet binnen te laten komen en geen invloed te laten hebben. Zolang dat nog gelegenheid heeft geef je jouw eigen macht weg en ben je nog te veel bezig met de beweging van een ander.

Jij mag gaan kiezen. Hecht jij de waarde aan jouw verhaal? Of hecht je de waarde aan wie jij bent.

Als jij kiest voor wie jij bent en je begint in jezelf een lijst op te noemen van alle goede dingen die je ooit hebt gedaan dan zit je ook in een verhaal. Het mag dan wel een mooi verhaal zijn maar het is en blijft een verhaal.

De ziel heeft geen verhaal nodig. “Zijn” is zijn, niets meer niets minder.

Wees bereid het verhaal, jouw verhaal en de angst voor een nieuw oud verhaal los te laten.

Mocht het in jouw leven behoorlijk turbulent zijn. Zie het als een uitnodiging en compliment dat jij er klaar voor bent het te doorbreken en vanuit bezieling te gaan leven.

 

Liefs Carolien

De ziel

3 gedachten over “De ziel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.