Archieven

Paranormale waarnemingen

Paranormale waarnemingen. Gelukkig is het tegenwoordig vrij normaal om advies te vragen bij een medium/paragnost, tarotist of iemand anders die paranormaal begaafd is.

Maar wat kan en mag je eigenlijk verwachten van een paranormaal consult?

Iemand die beschikt over ene paranormale gaven is immers niet alwetend. Daarbij verschillen de paranormale waarnemingen per consult.
Het beeld wat in de media geschetst wordt is dat alles wel kan en mogelijk is. Wil jij weten wanneer er een nieuwe liefde komt? Ach dan kijkt een medium toch even op welke datum dat gaat gebeuren?

Er is een vertekend beeld ontstaan van wat je kunt verwachten van een consult. Niet 1 consult is het zelfde en de paranormale waarnemingen die gegeven worden zijn afgestemd op de ontvanger van het consult.

De vragen die gesteld worden hebben een verwachting dat het zo maar even doorgegeven kan worden. Dit is soms waar en soms ook niet.

Om te beginnen hier wat duidelijkheid in te geven wil ik je graag meegeven dat wij hier zijn om te ervaren. De ziel heeft er voor gekozen ervaringen op te doen. Ervaringen die je helpen te groeien. Daarbij ben je hier om te herinneren wie je bent. Jij als ziel in je menselijke vorm.

Als alles van te voren waargenomen mag worden en je beschikt over de kennis van wat staat te gebeuren dan kan je het nooit zo ervaren als dat je de ervaring blanco instapt.

Er kan toekomst waargenomen worden maar wat er meegegeven wordt is dus afhankelijk van de ontvanger. Er zijn zoveel verschillende mensen met zoveel verschillende manieren van ontvangen en oppakken van de informatie die gegeven wordt tijdens een consult.

Even als voorbeeld, een vrouw, ik noem haar voor het gemak even Maria. Zij stelt de vraag of haar relatie nog goed zal komen of dat er een breuk komt. Maria is een type vrouw die weet wie ze is, wat ze nodig heeft en wat ze verlangt in haar leven. Menig mens kan haar een mening geven maar ze blijft altijd goed bij zichzelf en maakt haar eigen keuzes. Bij iemand als Maria kan er heel veel informatie meegegeven worden omdat ze de paranormale waarnemingen ontvangt maar ze blijft wel bij zichzelf. Ze kiest vanuit haar gevoel en ziet het als aanvullende informatie die ze wel of niet kan gebruiken.

Nu wordt dezelfde vraag gesteld door Eefje. Eefje is een onzekere vrouw, weet niet goed wat ze wil en is zoekende naar goedkeuring. Ze zet zichzelf opzij voor de ander en wil graag altijd de harmonie in haar leven en de mensen daar omheen behouden. Eefje zal dus bij het ontvangen van paranormale waarnemingen minder concrete antwoorden ontvangen omdat zij de neiging heeft er naar te gaan leven en zich te laten beïnvloeden. Terwijl het voor haar juist de bedoeling is dichter bij zichzelf te komen en te leren luisteren naar wat zij belangrijk vindt .

Als beide vrouwen dus een consult ontvangen van dezelfde medium dan zal Maria het als fantastisch ervaren en Eefje zal het minder goed ervaren.

Er vanuit gaan dat een medium/paragnost elke vraag maar kan beantwoorden omdat het medium dat ook net voor een ander deed is dus geen waarheid.

Paranormale waarnemingen, contact met een overleden dierbare.

De behoefte om contact te krijgen met iemand die overleden is kan heel sterk aanwezig zijn. Het weten dat ze bij ons zijn, ons helpen, ondersteunen en beschermen.

Een teken van leven vanuit de andere kant kan zoveel steun en liefde geven.

Als een vriend/familielid net overleden is dan krijg ik de vraag of het contact al gemaakt kan worden. Er zijn mediums die zeggen dat het absoluut niet kan en dat er een wachttijd is van 40 dagen of soms wel 6 maanden.

Het overgaan is voor iedere ziel anders. Sommige zielen zijn gelijk thuis aan de andere kant en sommige zielen hebben even tijd nodig om te wennen aan de energie. Het is een beetje afhankelijk van hoe deze zielen als mens in het leven stonden. Als een persoon die net overleden is in het dagelijkse leven niet zo goed tegen verandering kon. Wellicht veel medicatie heeft gehad, Niet flexibel was van karakter. Tja dan heeft die gene ook even tijd nodig om aan de andere kant, het nieuwe leven en de energie te wennen. Tijd nodig om los te komen van het aardse leven.

Terwijl iemand die als persoon juist heel flexibel, open, makkelijk met verandering om kon gaan, ja die gene zal makkelijker met de verandering mee kunnen gaan en veel eerder door kunnen komen om een boodschap door te geven.

Er is dus geen standaard regel over het hoe wat en wanneer iemand door kan komen. Het is afhankelijk van de ziel die over is gegaan. Maar daarbij ook weer afhankelijk waar de vrager van de paranormale waarnemingen mee om kan gaan.

 

Een medium is niet alwetend.

Als je een consult aangaat en je wil paranormale waarnemingen ontvangen. Ga er dan niet vanuit dat een medium/paragnost alwetend is. Het leven kan niet voor je uitgetekend worden.

Er kan gekeken worden naar wat er doorgegeven mag worden afgestemd op jouw energie, jouw bewustzijn en vermogen om de paranormale waarnemingen te ontvangen.

Het is niet zo dat als jij een medium op tv de paranormale waarneming ziet geven over de komst van de liefde, de maand die doorgegeven wordt, de kleur haar, karakter en wat voor werk die gene doet, dat het dan bij jou net zo door gegeven mag worden.

Het is inderdaad mogelijk om veel te zien maar niet alles.

Als je een consult ontvangt, neem dit dan mee in gedachten, sta open om te ontvangen en weet dat wat doorgegeven wordt aan jou dat het ook is afgestemd op jouw energie.

 

Liefs Carolien.

 

paranormale waarnemingen

 

Wil jij nu in contact komen met een medium? Neem dan een kijkje op de paranormale hulplijn Astrostars.

Dit bericht is geplaatst op 19 maart 2018. 2 reacties

Een goed gesprek met boven

Een goed gesprek met boven. Dit is iets wat in mijn dagelijkse leven gaande is. Een goed gesprek met boven is voor mij heel gewoon.

Deze zomer avond. Ik zit te genieten in mijn tuin. Genieten van de eenvoud, sereniteit in mijn en om mij heen. Op dit soort momenten voel ik de verbinding in mijzelf en in boven altijd het sterkst. Een gevoel van zuivere liefde, puur, licht en zo krachtig.

Ik kan niet anders zeggen dat ik dankbaar ben voor alles wat mij is gegeven. De gelegenheid krijg mezelf te leren kennen zonder stempels, hokjes, veroordelingen en beoordelingen van binnenuit en buitenaf.

In het moment van deze avond dacht ik even terug aan een goed gesprek met boven de ik een jaar of 25 geleden had. Een gesprek wat voor mij heel bepalend is geweest in mijn verdere leven. Dit gesprek wil ik heel graag delen en wellicht zal het je geest verruimen, innerlijke vrijheid geven en vergevingsgezindheid brengen.

Op ongeveer 23 jarige leeftijd, ik was inmiddels al bewust geworden van mijn paranormale gaven. Iets wat mijn hele leven al aanwezig was alleen gooide ik het op jongere leeftijd nog onder de noemer toeval en grote fantasie.

Vanaf het moment dat ik me bewust werd van mijn paranormale gaven voelde ik steeds meer balans in mezelf. De erkenning van wie ik was/ben steeg met de dag en het wiebelige gevoel waar ik jaren lang mee liep was verdwenen.

Mijn hart ging uit naar de de verbinding met boven en de mogelijkheden die deze verbinding gaf. Dit gevoel is altijd in mij aanwezig en geeft een innerlijke rijkdom en kracht in mijn dagelijkse leven.

Een goed gesprek met boven, dat is iets wat ik mijn hele leven al heb. Eerst onbewust en daarna bewust. Het contact met boven, met mijn gidsen en overleden dierbaren hield en houdt niet in dat zij mij voor alles behoeden. Deze gesprekken gaan eigenlijk altijd over bewustwording en het grotere plaatje, het geheel te zien.

De herinnering die vanavond door mij heen ging is heel bepalend en ontwakend geweest voor mijn verdere leven.

Zoals ik al aangaf, mijn hart ging en gaat nog steeds uit naar de verbinding met boven, de paranormale gaven, het zien van de mogelijkheden die het biedt. Het weten dat ik dankzij deze gaven mensen mag helpen in hun persoonlijke ontwikkeling, te leren zichzelf te gaan zien, los te komen van verdriet en het geheel in zichzelf te mogen ervaren.

Ik sprak met boven over mijn wens. Mijn wens om mensen te mogen helpen. De wens mensen te helpen weer heel te worden van binnen en zichzelf in onvoorwaardelijke liefde te ervaren. Het helpen, daar zat de wens op dat moment en hiermee begon dan ook een goed gesprek met boven.

Mijn gids gaf antwoord met de woorden van mijn wens: “dus jij wil helpen” Ja zei ik volmondig met passie in mijn hart, ik wil helpen.

Mijn gids zou mijn gids niet zijn als hij niet confronterend is. Een spiegel voorhouden en mij in laten zien wat mijn wens is en of ik daar echt achter sta. Hij liet mij een mensenmassa zien, allemaal onbekende, mensen die wel of niet hulp konden gebruiken. Mijn hart ging nog sneller kloppen van vreugde en liefde omdat ik innerlijk zo sterk voelde wat voor moois een boodschap, een doorgeving aan iedere ziel kan brengen.

Vervolgens vroeg hij mij weer'”dus jij wil echt helpen?”

Voor mij was er geen ander antwoord dan “Ja'”

Hij vroeg aan mij, wat als er iemand langs de weg staat, die gene heeft pech met de auto, een band moet verwisseld worden en jij kan dat, zou je dat dan ook doen? En op het  moment dat hij die vraag stelde liet hij me zien om wie het ging. Het was een man uit mijn verleden. Een man die in mijn jeugd heel veel schade had aangericht waarvan ik op dat moment nog niet hersteld was.

Op dat moment schoot ik in de weerstand want die persoon wilde ik liever nooit meer zien. Er ging van alles door mij heen, verdriet, pijn en boosheid naar die gene. Ik schoot van de ene emotie in de andere en raakte een beetje verward. Vlak daarvoor voelde ik nog die liefde, de passie van het geven vanuit mijn hart en het leek in 1 keer verdwenen te zijn.

Bedolven onder deze emotie hielp mijn gids mij weer terug in het verbinden met boven, de verbinding met hem. Terwijl hij mij hielp zei hij in vragende zin,”ja maar je zei dat je wil helpen”

Op dat moment begreep ik waar hij op doelde. Als ik wil helpen dan is dat vanuit onvoorwaardelijke liefde. Het is vanuit de gedachte dat iedere ziel hier op aarde evenveel recht heeft op hulp wanneer dat nodig is. Dat als iemand in nood zit en hulp nodig heeft het zal en mag ontvangen ongeacht het goed of kwaad wat iemand heeft verricht. En dat als ik met heel mijn hart dit wil doen dat het ook vanuit onvoorwaardelijke liefde mag komen. Dan is het niet de bedoeling dat ik zeg, die persoon wel en die persoon niet.

Ik voelde de puurheid vanuit mijn hart weer en kon op zijn vraag volmondig Ja zeggen. Dit moment is bepalend geweest voor wie ik ben, hoe ik in het leven sta en wat ik graag wil uitdragen.

Het gaat om de intentie, het gaat om het geheel. Een goed gesprek met boven waar ik even aan terug dacht en tot op heden nog steeds dankbaar voor ben.

 

Liefs Carolien

 

Een goed gesprek met boven

 

 

Paranormale en spirituele hulplijn Astrostars voor al jouw levensvragen

Dit bericht is geplaatst op 26 augustus 2017. 1 reactie

De bron van licht en liefde

De bron van licht en liefde , jij bent deel van het geheel, jij bent licht, jij bent liefde, jij bent vrij om te zijn wie jij wil zijn en mag er zelf voor kiezen in welke energie jij leeft.

Ieder mens maakt zijn/haar eigen dingen mee, soms mooi en soms naar. Iedere ervaring mag er zijn en het is wat jij er mee doet. Je kunt blijven hangen in de nare ervaring, jouw eigenwaarde daaraan ophangen. Je kunt jezelf ook loskoppelen van de ervaring, jouw eigenwaarde er niet aan ophangen en het zien als een ervaring.

Sommige ervaring zijn zo intens dat er veel tijd aan voorbij gaat eer het een plekje krijgt. Dat het na de ervaring weer mogelijk is om te kunnen genieten. Om het licht en de liefde die altijd al in jou aanwezig is geweest weer toe te laten en weer kan stralen.

Jouw negatieve ervaring zegt niets over jouw identiteit. Het is niet wie jij bent, het is niet wat jij waard bent. Jammer genoeg zijn er toch veel mensen die hun eigenwaarde meten aan de ervaringen die ze hebben gehad. Ze vergeten te voelen in zichzelf, in te voelen op de onvoorwaardelijke liefde die in ieder mens aanwezig is.

Angst voor nog meer nare ervaringen overheerst en de gehechtheid aan het drama ontwikkeld. Een puntenlijst van excuses wordt geschreven om jezelf geen risico meer te laten lopen gekwetst te raken. Een onnodige lijst die de illusie wekt veilig te zijn voor ellende.

Op deze manier is het geen ervaring meer maar ontstaat de gehechtheid aan het drama. Een drama gebaseerd op het verleden te gebruiken als excuus om niet meer vanuit je eigen licht en liefde te leven. Op het moment dat mooie ervaringen zich aandienen komt de lijst naar voren met alle punten op een rij met redenen om het nieuwe niet aan te gaan.

Zoekende naar zekerheid, het  nieuwe wel aan willen gaan mits de garantie er is niet gekwetst te raken want het is al zo moeilijk geweest. Lief mens, je kunt de buitenwereld niet betreden zonder het risico te lopen een fikse regenbui op je hoofd te krijgen en doorweekt weer thuis te komen. Dit is onderdeel van het leven.

Durf het risico weer te nemen nieuwe ervaringen weer toe te staan en aan te gaan. Heb het lef in jouw bron van licht en liefde te stralen, ongeacht hoe de buitenwereld er op reageert en mee omgaat. Jouw licht en liefde is belangrijk voor jezelf en voor de wereld. Jij bent deel van het geheel, laat jouw licht stralen.

Geef erkenning aan het gene wat moeilijk voor jou was of is. Op het moment dat er iets leuks ervaren wordt dan mag de wereld het weten. De leuke ervaring wordt gedeeld met vrienden die hartelijk lachen en blij voor je zijn dat jij dit mag ervaren. Een nare ervaring heeft dezelfde erkenning nodig als een leuke ervaring. Maar als er een nare ervaring is geweest dan sluit ineens de mond, er wordt niet over gesproken en het liefst zo snel mogelijk vergeten. Deze ervaring blijft dus borrelen en pruttelen van binnen. Deel jouw nare ervaring net als de leuke ervaring en je zal merken dat het verdriet al snel verdwijnt.

De bron van licht en liefde

De bron van licht en liefde

 

De bron van licht en liefde.

In de buurt waar ik woon kom  ik regelmatig een man tegen die een prachtig stralende energie heeft. Hij leeft vanuit zijn bron van licht en liefde. Als we elkaar tegenkomen maken we altijd even een praatje, even bijkletsen. Hij deelt dan de leuke en niet leuke ervaringen met me, soms in een notendop en soms wat uitgebreidt. In beide verhalen blijft hij stralen. Een tijd geleden stond ik in de supermarkt en ik zag hem binnenkomen. Mijn gids zei op dat moment, kijk nu eens naar zijn energie en zie wat er gebeurd.

Zijn stralende energie als een mooie kring van licht om hem weergegeven. Kleine vonkjes spatte er vanaf naar zijn omgeving. Hij liep door de supermarkt heen en ieder die in zijn omgeving was kreeg zo een klein vonkje mee. Ik zag hoe hij zijn licht deelde met andere, kleine vonkjes gaf zonder dat hij er van bewust was. Deze man meet zichzelf niet naar zijn nare ervaringen maar hij staat in zijn bron van licht en liefde, hij kiest er voor daarin te staan. Hij deelt het zonder het echt te weten en zo wordt ieder in zijn omgeving geraakt in hun eigen licht. Het was prachtig om te zien. “Waarop mijn gids zei, dit is alles wat jij hoeft te doen, te staan in jouw bron van licht en liefde. Op deze manier krijgen de mensen om jou heen het mee en worden ze in hun eigen bron van licht en liefde geraakt en gevoed. Op deze manier komen mensen langzamerhand weer in contact met hun eigen bron en zullen daar op een gegeven moment ook naar gaan leven. Meer dan dat hoef jij niet te doen, je hoeft alleen maar te zijn. Te zijn wie jij werkelijk bent”.

Een kind heeft geen moeite met de innerlijke bron van licht en liefde, kinderen stralen veelal en geven het aan de mensen om hen heen mee. Ik kan me herinneren, als 15 jarig jonge dame, ik was in school en moest van klaslokaal verwisselen, op naar de volgende les. Ik liep met een vriendin door de gangen, we liepen wat te giechelen en waren samen aan het genieten. Vanuit het niets kreeg ik van een jongen die ik niet kende een heel rare blik, vol boosheid en voor ik het wist kreeg ik een trap in mijn maag. Zijn blik vergeet ik nooit meer, die zat vol met woede, vol met haat. Ik voelde me overdonderd door de gebeurtenis en begreep er helemaal niets van. Er was toch geen rede om dit zomaar te doen. In de loop der jaren kwam deze ervaring nog wel eens in mijn gedachten voorbij. Pas op latere leeftijd begreep ik dat deze jongen moeite had met zijn eigen innerlijke licht. Hij kon zijn kern niet zien, wilde zijn kern niet zien. Op het moment dat hij mij zag werd hij geconfronteerd met zijn eigen innerlijke bron van licht en liefde. Dit was teveel voor hem en wilde daarom mijn licht doven.

Ja lief mens, als je straalt, als je leeft vanuit jouw innerlijke bron, dan kan het wel eens gebeuren dat je mensen ontmoet die hun eigen licht nog weg stoppen. Zij zullen dan hun best doen jouw innerlijk licht te doven. Ze zullen dan naar over je spreken, leugens over jou vertellen, tegen je schreeuwen of wellicht iets anders doen om maar niet naar jouw licht te hoeven kijken. Laat jouw licht niet doven. Hun gedrag gaat niet om jou maar om hunzelf. Laat het dan ook bij de ander, trek je er niets van aan en geef jouw eigen macht niet weg. Blijf stralen, blijf staan in jouw licht en liefde.

Liefs Carolien

 

Lees meer blogs op AngelGuidance.nl 

De bron van licht en liefde!

De bron van licht en liefde De bron van licht en liefde De bron van licht en liefde ;

Contact met overledenen

Contact met overledenen, oftewel channelen. In de loop der jaren heb ik er zoveel verschillende meningen en visies over gehoord. Zienswijzen die voor mij geheel onbekend zijn en van sommige ben ik een beetje geschrokken.

Gelukkig wordt het paranormale in de afgelopen jaren steeds meer geaccepteerd.  Ruim 10 jaar geleden werd ik gevraagd of ik wilde werken voor een spiritueel tv programma. Mijn eerste gedachte was “als ik er aan mee kan werken om het paranormale meer normaal naar voren te laten komen dan doe ik dat graag”. Al had ik er niet echt behoefte aan om met mijn gezicht op tv te komen vond ik dit toch echt heel belangrijk. Toen ik onderweg was naar het mediapark vroeg ik aan mijn gids “wat nu als ik dit niet wil?” zijn antwoord was “dan vinden ze je toch wel”.

Tja, daar ging ik dan met met vrije wil (lol), op naar de screening. Contact met overledenen is voor mij heel normaal. Het is geen geloof, het is weten, dit is wat ik zie en ik geloof mijn eigen ogen. Wat een ander ziet mag die gene geloven. Ieder een eigen kijk, een eigen ervaring.

Zolang als ik me kan herinneren zie ik overleden dierbare. Het is niet zo dat een ziel vanuit de andere kant continu aanwezig is maar ze houden zeker wel een oogje in het zeil. Ze geven begeleiding door mensen te raken in hun gevoel/intuïtie. Ze helpen ons weer innerlijke rust te vinden. Geven heling indien dat nodig is. Tekens worden gegeven door middel van veertjes, vlinders, muntjes of op een andere manier waarom gevraagd wordt door de ontvanger. Vanuit de andere kant wordt er veel gedaan om ons hier te helpen. Tevens leren ze zelf ook weer van ons.

Ik ben mij heel bewust dat mijn bewustzijn te klein is om het geheel te bevatten. Een geheel waar wij deel van uitmaken. Wij zijn de dappere zielen die de ervaring van het mens zijn aangaan. Wij mogen deze reis maken en ieder van ons krijgt meerdere gave mee. We mogen deze gave ontwikkelen, trainen, ontdekken en vooral van genieten. Want bij het hebben van een gave is passie verweven. Passie die er weer voor zorgt dat je gedreven bent om het beste uit jezelf te halen.

In de loop der jaren hoorde ik nog wel eens de zin “overleden mensen moet je met rust laten” dan dacht ik nog wel eens, tja als ze mij met rust laten dan wil ik dat gerust doen hoor. Ik zei dit nooit hardop maar het ging altijd door me heen. Ik kan me niet herinneren dat ik er ooit vanuit mezelf mee bezig ben geweest om contact te maken met overleden dierbare. Ik was in mijn jonge jaren niet geconfronteerd met de dood dus dat was ook geen oorzaak. Ik was er niet eens mee bezig dat de doorzichtige mensen die ik als 7 jarig meisje zag overleden mensen waren.

Mijn eerste bewuste ervaring dat ik doorzichtige mensen zag  vond ik heel apart. Ik moest naar boven en onderaan de trap keek ik omhoog. Ik zag daar 3 doorzichtige mensen staan. Geen flauw idee wie dat waren en wat ze daar deden. Maar ja, ik moest toch naar mijn slaapkamer. Bij het zetten van de eerste stap op de traptrede dacht ik nog “wie het ook zijn, wat ze hier ook doen, als ze mij wat doen dan krijgen ze gewoon een knal (tegelijkertijd balde ik mijn vuisten)”

Dus, tja, de woorden, de overledenen met rust laten vindt ik eigenlijk wel een grappige zin. Zoals ik het heb begrepen vanuit de zielen die ik mag zien. Zij bepalen wanneer ze komen, wanneer ze zichtbaar zijn, wanneer ze door willen geven en komen helpen. Zij willen dit zelf en geven op die manier hulp en ondersteuning aan de gene die het nodig hebben en mogen ontvangen.

Echter mijn schrik moment had ik slechts een paar weken geleden. Ik zag op fb een post langskomen waarin een cursus channelen wordt aangeboden. Daarbij de woorden dat iedereen dit kan leren. Dit is dus geen waarheid, niet iedereen kan het leren. Ook al ben je nog zo geïnteresseerd in het paranormale, dat wil niet zeggen dat de ziel er voor open staat om boodschappen van dierbare overledenen kan en mag ontvangen. Elke ziel heeft een uniek eigen weg te gaan.

Dat we ons open kunnen stellen voor de andere kant, ja, die gevoeligheid hebben we allemaal. En zoals met alles, oefening baart kunst. Maar iets aanvoelen vanuit de andere kant en channelen, dat zijn twee verschillende dingen die niet met elkaar vergeleken kunnen worden. We ontvangen allemaal hulp van boven, of we dit nu bewust ervaren of niet, ze zijn er om ons te helpen.

De paranormale gave van contact met overledenen is veelal een gave die het gehele leven aanwezig is. Bij sommige mensen komt het op latere leeftijd pas naar voren en bij sommige is het altijd al aanwezig geweest. Als jij wil weten of jij over deze gave beschikt, stel die vraag dan aan een medium zodat er individueel gekeken kan worden.

Liefs Carolien

 

Contact met overledenen

Contact met overledenen

 

Lees meer blogs op AngelGuidance.nl