De bron van licht en liefde

De bron van licht en liefde , jij bent deel van het geheel, jij bent licht, jij bent liefde, jij bent vrij om te zijn wie jij wil zijn en mag er zelf voor kiezen in welke energie jij leeft.

Ieder mens maakt zijn/haar eigen dingen mee, soms mooi en soms naar. Iedere ervaring mag er zijn en het is wat jij er mee doet. Je kunt blijven hangen in de nare ervaring, jouw eigenwaarde daaraan ophangen. Je kunt jezelf ook loskoppelen van de ervaring, jouw eigenwaarde er niet aan ophangen en het zien als een ervaring.

Sommige ervaring zijn zo intens dat er veel tijd aan voorbij gaat eer het een plekje krijgt. Dat het na de ervaring weer mogelijk is om te kunnen genieten. Om het licht en de liefde die altijd al in jou aanwezig is geweest weer toe te laten en weer kan stralen.

Jouw negatieve ervaring zegt niets over jouw identiteit. Het is niet wie jij bent, het is niet wat jij waard bent. Jammer genoeg zijn er toch veel mensen die hun eigenwaarde meten aan de ervaringen die ze hebben gehad. Ze vergeten te voelen in zichzelf, in te voelen op de onvoorwaardelijke liefde die in ieder mens aanwezig is.

Angst voor nog meer nare ervaringen overheerst en de gehechtheid aan het drama ontwikkeld. Een puntenlijst van excuses wordt geschreven om jezelf geen risico meer te laten lopen gekwetst te raken. Een onnodige lijst die de illusie wekt veilig te zijn voor ellende.

Op deze manier is het geen ervaring meer maar ontstaat de gehechtheid aan het drama. Een drama gebaseerd op het verleden te gebruiken als excuus om niet meer vanuit je eigen licht en liefde te leven. Op het moment dat mooie ervaringen zich aandienen komt de lijst naar voren met alle punten op een rij met redenen om het nieuwe niet aan te gaan.

Zoekende naar zekerheid, het  nieuwe wel aan willen gaan mits de garantie er is niet gekwetst te raken want het is al zo moeilijk geweest. Lief mens, je kunt de buitenwereld niet betreden zonder het risico te lopen een fikse regenbui op je hoofd te krijgen en doorweekt weer thuis te komen. Dit is onderdeel van het leven.

Durf het risico weer te nemen nieuwe ervaringen weer toe te staan en aan te gaan. Heb het lef in jouw bron van licht en liefde te stralen, ongeacht hoe de buitenwereld er op reageert en mee omgaat. Jouw licht en liefde is belangrijk voor jezelf en voor de wereld. Jij bent deel van het geheel, laat jouw licht stralen.

Geef erkenning aan het gene wat moeilijk voor jou was of is. Op het moment dat er iets leuks ervaren wordt dan mag de wereld het weten. De leuke ervaring wordt gedeeld met vrienden die hartelijk lachen en blij voor je zijn dat jij dit mag ervaren. Een nare ervaring heeft dezelfde erkenning nodig als een leuke ervaring. Maar als er een nare ervaring is geweest dan sluit ineens de mond, er wordt niet over gesproken en het liefst zo snel mogelijk vergeten. Deze ervaring blijft dus borrelen en pruttelen van binnen. Deel jouw nare ervaring net als de leuke ervaring en je zal merken dat het verdriet al snel verdwijnt.

De bron van licht en liefde

De bron van licht en liefde

 

De bron van licht en liefde.

In de buurt waar ik woon kom  ik regelmatig een man tegen die een prachtig stralende energie heeft. Hij leeft vanuit zijn bron van licht en liefde. Als we elkaar tegenkomen maken we altijd even een praatje, even bijkletsen. Hij deelt dan de leuke en niet leuke ervaringen met me, soms in een notendop en soms wat uitgebreidt. In beide verhalen blijft hij stralen. Een tijd geleden stond ik in de supermarkt en ik zag hem binnenkomen. Mijn gids zei op dat moment, kijk nu eens naar zijn energie en zie wat er gebeurd.

Zijn stralende energie als een mooie kring van licht om hem weergegeven. Kleine vonkjes spatte er vanaf naar zijn omgeving. Hij liep door de supermarkt heen en ieder die in zijn omgeving was kreeg zo een klein vonkje mee. Ik zag hoe hij zijn licht deelde met andere, kleine vonkjes gaf zonder dat hij er van bewust was. Deze man meet zichzelf niet naar zijn nare ervaringen maar hij staat in zijn bron van licht en liefde, hij kiest er voor daarin te staan. Hij deelt het zonder het echt te weten en zo wordt ieder in zijn omgeving geraakt in hun eigen licht. Het was prachtig om te zien. “Waarop mijn gids zei, dit is alles wat jij hoeft te doen, te staan in jouw bron van licht en liefde. Op deze manier krijgen de mensen om jou heen het mee en worden ze in hun eigen bron van licht en liefde geraakt en gevoed. Op deze manier komen mensen langzamerhand weer in contact met hun eigen bron en zullen daar op een gegeven moment ook naar gaan leven. Meer dan dat hoef jij niet te doen, je hoeft alleen maar te zijn. Te zijn wie jij werkelijk bent”.

Een kind heeft geen moeite met de innerlijke bron van licht en liefde, kinderen stralen veelal en geven het aan de mensen om hen heen mee. Ik kan me herinneren, als 15 jarig jonge dame, ik was in school en moest van klaslokaal verwisselen, op naar de volgende les. Ik liep met een vriendin door de gangen, we liepen wat te giechelen en waren samen aan het genieten. Vanuit het niets kreeg ik van een jongen die ik niet kende een heel rare blik, vol boosheid en voor ik het wist kreeg ik een trap in mijn maag. Zijn blik vergeet ik nooit meer, die zat vol met woede, vol met haat. Ik voelde me overdonderd door de gebeurtenis en begreep er helemaal niets van. Er was toch geen rede om dit zomaar te doen. In de loop der jaren kwam deze ervaring nog wel eens in mijn gedachten voorbij. Pas op latere leeftijd begreep ik dat deze jongen moeite had met zijn eigen innerlijke licht. Hij kon zijn kern niet zien, wilde zijn kern niet zien. Op het moment dat hij mij zag werd hij geconfronteerd met zijn eigen innerlijke bron van licht en liefde. Dit was teveel voor hem en wilde daarom mijn licht doven.

Ja lief mens, als je straalt, als je leeft vanuit jouw innerlijke bron, dan kan het wel eens gebeuren dat je mensen ontmoet die hun eigen licht nog weg stoppen. Zij zullen dan hun best doen jouw innerlijk licht te doven. Ze zullen dan naar over je spreken, leugens over jou vertellen, tegen je schreeuwen of wellicht iets anders doen om maar niet naar jouw licht te hoeven kijken. Laat jouw licht niet doven. Hun gedrag gaat niet om jou maar om hunzelf. Laat het dan ook bij de ander, trek je er niets van aan en geef jouw eigen macht niet weg. Blijf stralen, blijf staan in jouw licht en liefde.

Liefs Carolien

 

Lees meer blogs op AngelGuidance.nl 

De bron van licht en liefde!

De bron van licht en liefde De bron van licht en liefde De bron van licht en liefde ;

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.