Contact met overledenen

Contact met overledenen, oftewel channelen. In de loop der jaren heb ik er zoveel verschillende meningen en visies over gehoord. Zienswijzen die voor mij geheel onbekend zijn en van sommige ben ik een beetje geschrokken.

Gelukkig wordt het paranormale in de afgelopen jaren steeds meer geaccepteerd.  Ruim 10 jaar geleden werd ik gevraagd of ik wilde werken voor een spiritueel tv programma. Mijn eerste gedachte was “als ik er aan mee kan werken om het paranormale meer normaal naar voren te laten komen dan doe ik dat graag”. Al had ik er niet echt behoefte aan om met mijn gezicht op tv te komen vond ik dit toch echt heel belangrijk. Toen ik onderweg was naar het mediapark vroeg ik aan mijn gids “wat nu als ik dit niet wil?” zijn antwoord was “dan vinden ze je toch wel”.

Tja, daar ging ik dan met met vrije wil (lol), op naar de screening. Contact met overledenen is voor mij heel normaal. Het is geen geloof, het is weten, dit is wat ik zie en ik geloof mijn eigen ogen. Wat een ander ziet mag die gene geloven. Ieder een eigen kijk, een eigen ervaring.

Zolang als ik me kan herinneren zie ik overleden dierbare. Het is niet zo dat een ziel vanuit de andere kant continu aanwezig is maar ze houden zeker wel een oogje in het zeil. Ze geven begeleiding door mensen te raken in hun gevoel/intuïtie. Ze helpen ons weer innerlijke rust te vinden. Geven heling indien dat nodig is. Tekens worden gegeven door middel van veertjes, vlinders, muntjes of op een andere manier waarom gevraagd wordt door de ontvanger. Vanuit de andere kant wordt er veel gedaan om ons hier te helpen. Tevens leren ze zelf ook weer van ons.

Ik ben mij heel bewust dat mijn bewustzijn te klein is om het geheel te bevatten. Een geheel waar wij deel van uitmaken. Wij zijn de dappere zielen die de ervaring van het mens zijn aangaan. Wij mogen deze reis maken en ieder van ons krijgt meerdere gave mee. We mogen deze gave ontwikkelen, trainen, ontdekken en vooral van genieten. Want bij het hebben van een gave is passie verweven. Passie die er weer voor zorgt dat je gedreven bent om het beste uit jezelf te halen.

In de loop der jaren hoorde ik nog wel eens de zin “overleden mensen moet je met rust laten” dan dacht ik nog wel eens, tja als ze mij met rust laten dan wil ik dat gerust doen hoor. Ik zei dit nooit hardop maar het ging altijd door me heen. Ik kan me niet herinneren dat ik er ooit vanuit mezelf mee bezig ben geweest om contact te maken met overleden dierbare. Ik was in mijn jonge jaren niet geconfronteerd met de dood dus dat was ook geen oorzaak. Ik was er niet eens mee bezig dat de doorzichtige mensen die ik als 7 jarig meisje zag overleden mensen waren.

Mijn eerste bewuste ervaring dat ik doorzichtige mensen zag  vond ik heel apart. Ik moest naar boven en onderaan de trap keek ik omhoog. Ik zag daar 3 doorzichtige mensen staan. Geen flauw idee wie dat waren en wat ze daar deden. Maar ja, ik moest toch naar mijn slaapkamer. Bij het zetten van de eerste stap op de traptrede dacht ik nog “wie het ook zijn, wat ze hier ook doen, als ze mij wat doen dan krijgen ze gewoon een knal (tegelijkertijd balde ik mijn vuisten)”

Dus, tja, de woorden, de overledenen met rust laten vindt ik eigenlijk wel een grappige zin. Zoals ik het heb begrepen vanuit de zielen die ik mag zien. Zij bepalen wanneer ze komen, wanneer ze zichtbaar zijn, wanneer ze door willen geven en komen helpen. Zij willen dit zelf en geven op die manier hulp en ondersteuning aan de gene die het nodig hebben en mogen ontvangen.

Echter mijn schrik moment had ik slechts een paar weken geleden. Ik zag op fb een post langskomen waarin een cursus channelen wordt aangeboden. Daarbij de woorden dat iedereen dit kan leren. Dit is dus geen waarheid, niet iedereen kan het leren. Ook al ben je nog zo geïnteresseerd in het paranormale, dat wil niet zeggen dat de ziel er voor open staat om boodschappen van dierbare overledenen kan en mag ontvangen. Elke ziel heeft een uniek eigen weg te gaan.

Dat we ons open kunnen stellen voor de andere kant, ja, die gevoeligheid hebben we allemaal. En zoals met alles, oefening baart kunst. Maar iets aanvoelen vanuit de andere kant en channelen, dat zijn twee verschillende dingen die niet met elkaar vergeleken kunnen worden. We ontvangen allemaal hulp van boven, of we dit nu bewust ervaren of niet, ze zijn er om ons te helpen.

De paranormale gave van contact met overledenen is veelal een gave die het gehele leven aanwezig is. Bij sommige mensen komt het op latere leeftijd pas naar voren en bij sommige is het altijd al aanwezig geweest. Als jij wil weten of jij over deze gave beschikt, stel die vraag dan aan een medium zodat er individueel gekeken kan worden.

Liefs Carolien

 

Contact met overledenen

Contact met overledenen

 

Lees meer blogs op AngelGuidance.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.